Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
08 Май 2014, 07:56
Някога уважението към по-възрастните го имаше,децата се учеха на труд, нямаше наркотици в училище и повечето деца ходеха в някакъв кръжок, спортуваха. Енергията на младите отиваше в приемливи и полезни неща. Снощи минах през двора на едно училище и гледа как 15- 16 годишни деца свободно си пушат цигари без филтър и си ги подават един на друг-чисто и просто си се дрогираха .После на връщане след около час еуфорията ги бе обзела - момичетата бяха вече като яко разгонени , а момчетата не си говореха тихо ,а вече си се надвикваха и никой никого не слушаше.Това си е редовно.Родителите явно не им обръщат внимание и никакъв контрол и възпитание няма. Ако някое дете направи престъпление вече не е прецедент.Медийте са наситени с информация за престъпления ,но тук- там пише за наказание. Много повече се обръща внимание на това кой колко е платил за да бъде избегнат затвора и колко пари е похарчил някой по адвокати.
10 Май 2014, 16:39
На липсата на здрави устои, гарантирани чрез спокойствието от ясни правила и сигурността на морални ценности. Липсата на тази основа води до фрустрация и агресия.
01 Авг 2014, 14:16
По никакъв начин, защото и самото училище не е безопасна зона за никого - пласьори, луди по улиците, няма пари за охрана...
25 Ное 2014, 17:31
Ами не знам на какво се дължи, често да ви кажа, според мен от примера, който даваме самите ние! Не е от филми ми се струва и т.н.!
27 Ное 2014, 11:20
vali4ka написа:Сигурно повечето родители са се замисляли дали децата им са в безопасност в училище

Замисляли ли сте се откъде идва тази агресия? Какво става с нашите деца, че са толкова агресивни? Всеки ден в училище има случай на агресия, независимо дали тя ще се изразява в размяната на груби думи или ще се стигне до сбиване. Можем ли да ги предпазим? Какво трябва да направи обществото ни за да се промени всичко това?
Проблемът не е в децата честно да ви кажа, а в родителите. От малки ги оставят сами да се оправят, не ги учат кое е правилно и кое грешно - какво може да се очаква след това? Да са ангелчета и да вземат адекватни решения при проблем ли?
28 Ное 2014, 15:54
Violetta написа:Чували ли сте, че има деца, които изскачат на пътя и така си играят с шофьорите? Вярвате или не, днес точно това ми се случи...Какво им става на тия деца??
Не мога да повярвам, не ги ли е страх от смъртта тези деца, сериозно? Или като игрите, при които задържат дъха си или припадат!
02 Дек 2014, 15:08
Има някаква мода, която е такава, че децата се опитват едва ли не да предизвикат смъртта, само дето често става реалност да се стигне до фатален край.... не знам какво ги предизвиква да действат така.
02 Дек 2014, 15:17
Много от проблемите смята, че идват от фразата, която почти никой не изрича, но всеки си мисли - На мен няма как да ми се случи

това се отнася за много от рисковите ситуации, в които попадат и си мислят, че няма как да им се случи нещо лошо, било то да изскачат пред автомобили, да вземат наркотици, да правят секс без предпазни средства и т.н.
02 Дек 2014, 16:09
luchia@marco написа:Много от проблемите смята, че идват от фразата, която почти никой не изрича, но всеки си мисли - На мен няма как да ми се случи

това се отнася за много от рисковите ситуации, в които попадат и си мислят, че няма как да им се случи нещо лошо, било то да изскачат пред автомобили, да вземат наркотици, да правят секс без предпазни средства и т.н.
То лошото е, че българите като цяло имаме този манталитет - на мен няма да ми се случи - само че виждаме, че това не е точно така. Не знам по какъв начин трябва да се ограничи това поведение на децата, така че да осъзнаят колко е опасно.
17 Мар 2015, 16:13
В училище постоянно се караме с останалите, за съжаление. Но ако не си по-зъл и по-свиреп то си смотаняк и те тормозят и обиждат.