Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
28 Апр 2011, 11:35
Сигурно повечето родители са се замисляли дали децата им са в безопасност в училище

Замисляли ли сте се откъде идва тази агресия? Какво става с нашите деца, че са толкова агресивни? Всеки ден в училище има случай на агресия, независимо дали тя ще се изразява в размяната на груби думи или ще се стигне до сбиване. Можем ли да ги предпазим? Какво трябва да направи обществото ни за да се промени всичко това?
28 Апр 2011, 17:13
Винаги говорим за другите, а когато нашето дете вдигне ръка и удари? А когато нашето дете е насилникът? Кого да обвиняваме тогава?????
19 Окт 2011, 20:15
Чували ли сте, че има деца, които изскачат на пътя и така си играят с шофьорите? Вярвате или не, днес точно това ми се случи...Какво им става на тия деца??
19 Окт 2011, 22:52
мдааа и да скачат от мостове върху преминаващи автобуси, камиони, та и коли...Ужас!
19 Окт 2011, 23:05
valiart написа:мдааа и да скачат от мостове върху преминаващи автобуси, камиони, та и коли...Ужас!
Това не го разбирам, какъв е смисъла...Толкова ли им липсват преживявания?
29 Окт 2011, 14:06
Докато има родители, които възпитават децата си да се "отбраняват" винаги ще е така. Толкова често съм чувала " Като те бият, маме и ти ще удряш". А смисъл от това не виждам. Дъщеря ми я уча само на любов- много е малка още и съм сигурна, че често ще я ступват в училище, но аз съм против насилието във всяка форма и възраст.
29 Окт 2011, 15:11
Ами не са в безопасност! Не случайно сега учителката на племенника ми събрала родителите и им казала, децата да не идват с много парички в училище, ако е възможно да не носят и мобилни телефони, защото нещата не са много сигурни...Отделно детето се оплаква, че не ги пускали да излизат много, много навън. Цял ден стоят в стаите. Превръщаме ги в затворници, за да не пострадат.
30 Сеп 2013, 15:31
Наистина им липсват преживявания за съжаление, много е тъжно, че компютрите и съвременния начин на живот ги "осакатява" по този начин и рискуват живота си в името на "приключение".
15 Апр 2014, 11:33
Какво се случва с днешните деца? Откъде е цялата тази агресия? Защо по медиите почти всеки ден ни разказват как някое момче е наръгало свой съученик, за да му вземе 5-те лева или пък младеж разчленява свой познат по незнайно какви причини ... Що за поколение отглеждаме??? Какви са родителите на тези деца? Всеки би си помислил, че семейството на детето-престъпник стои в основата, но понякога изскачат случаи, при които семейството е съвсем нормално, а детето се показва като пълно ку-ку!
Вярно е, че и медиите спомагат за цялата тази агресия, въобще светът, в който живеем гъмжи от насилие и пороци, но какво да сторим, за да предпазим наследството си, как да го научиш на морал, съвест и състрадание в тази аморална и престъпна среда???
16 Апр 2014, 12:30
От известно време наблюдавам детето на моя приятелка (момченце) той е на 6 години, но проявява невероятна агресия в игрите с родителите си, както и с децата на площадката, това вече е странно!
Тийнейджърите гледат кеч, във всеки филм има агресия, като че ли е по-нормално това да се среща при тях, имат много по-голям достъп до всичко! Имам наблюдения над тийнейджъри, които тренират свободни боеве или бокс, но мисля, че това е по-скоро вредно за тяхната психика, понеже се губи границата за това, кое е позволено в залата и кое не трябва да бъде прилагано на улицата или на техни съученици и приятели