Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Мнениеот dDedov » 23 Апр 2014, 15:38

Снощи хванах анонс в новините по една от телевизиите. Не зная по какъв повод беше направен този репортаж, но се оказва, че дори и да разбереш, че твой съученик, приятел, съседче или каквото и да било дете е подлагано на насилие, ти не можеш да подадеш анонимен сигнал!

За пореден път разочарование! Вярно е, има горещи линии, сигнал също може да се подаде и на 112, но и от двете места ти казват, че при подаването на анонимен сигнал, ти, едва ли не, ги пращаш за зелен хайвер :shock: :shock: :shock: :shock: :o :o , съответно няма да се обърне внимание на подадения сигнал!

Кажете каква е тази държава и какви са тези институции, които биха остави да малтретират дете, понеже подадения сигнал е от лице, което не иска да застане зад думите си, тъй като се притеснява за собственото си здраве?!!! :idea: :!: :!: :!:
Опитвали ли сте някога да подавате сигнал при насилие на дете и знаете ли къде можем да го направим, без да ни кажат, че ги пращаме за зелен хайвер, тъй като не искаме да пострадаме и ние? :?: :!:
dDedov
 
Мнения: 71
Регистриран на: 27 Фев 2014, 13:28

Re: Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Мнениеот niya_mazova » 23 Апр 2014, 15:41

Дааа... и аз го гледах този репортаж, смешното там беше, че някаква си директорка (сигурно на тази въпросната инспекция) твърдеше, че анонимните сигнали се проверяват точно както и другите, да ама не!
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Мнениеот totoli » 23 Апр 2014, 15:54

Аз и една съседка подавахме сигнал , не беше анонимен и пак нищо не направиха... дойдоха социални майката се подписа ,че не си дава децата и толкова
totoli
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Фев 2013, 16:03

Re: Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Мнениеот MollyDolly » 24 Апр 2014, 13:54

totoli написа:Аз и една съседка подавахме сигнал , не беше анонимен и пак нищо не направиха... дойдоха социални майката се подписа ,че не си дава децата и толкова

Ужас, не мога да повярвам на безотговорното, направо безразличното отношение на институциите, които не просто трябва да наблюдават и следят, но и да пазят децата ви :shock: :shock: :shock: :o :o :o :shock: :shock: :o :shock:
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Къде да подам сигнал при насилие над дете?

Мнениеот Kremiliya » 01 Дек 2014, 14:07

То в България винаги става след дъжд качулка, дори и да има сигнали никой не ги проверява или пък наистина с едни подпис се разминават нещата, после си бием главите, че не сме взели адекватни мерки. Просто в институциите работят хора, които ги мързи и нямат отношение и мотивация, за тях всичко опира до 1-во число на месеца и да си приберат заплатите, пък как що - явно не е тяхна работа. :roll:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта