Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
25 Окт 2017, 12:08
Направо е нерпиятно колко са нагли! Как ще се улекотят раниците заради тетрадките, ще дадат 200 грама разлика, надали някой ги усеща, пробелмът е в многото учебници и липсата на организираност.
25 Окт 2017, 15:35
Не примат проблема на сериозно изобщо, а той е много голям. Не може една раница да е толкова тежка и да не може да се носи. Наиситна децата носят по 8-10 кг а те самите тежата около 20-те. Не може теглото да е 1/4 от тежестта на човек. Все едно един 80 килограмов мъж нон стоп да носи 20 кг на гърба си.
26 Окт 2017, 09:08
Тежките раници изкривяват и гърба на децата и никой не мисли. Има шкафчета има всичко, защо не ги използват, може да се носят наполовина нещата, особено пък, че повечето деца до 4 клас са на целодневна занималня, значи спокойно могат и да не носят нищо в чантите си, освен храна и вода. И без друго родителите им нямат време да им видят домашните и да ги подготвят за другия ден с нещо.
А за по-големите класове,д ори децата могат да се уговарят със съседа по чин кой какво да носи, за да не мъкнат тежките раници, а ако нямат домшни в някоя тетрадка, тя да стои в училище до следващия час. Има си начини,стига и учителите да ги предложат.
30 Яну 2018, 12:37
Понякога се чудя, как не им е неприятно да говорят такива глупости. Не ги ли хваща срам направо...
22 Мар 2018, 14:53
skyfly написа:Не примат проблема на сериозно изобщо, а той е много голям. Не може една раница да е толкова тежка и да не може да се носи. Наиситна децата носят по 8-10 кг а те самите тежата около 20-те. Не може теглото да е 1/4 от тежестта на човек. Все едно един 80 килограмов мъж нон стоп да носи 20 кг на гърба си.
Не се тревожете! Докато се намери решение на проблема, децата ще станат 5-6-7 клас, когато ще се "светнат" да ходят с по една тетрадка на училище (от леките)
14 Май 2019, 12:27
Направо се видях в чудо тази година, хем имам момиче. За една година сменихме две раници. Вярно, не бяха скъпи, ама чак пък толкова да не стават, нямам думи!
Знам че е рано за следващата учебна година, но избягвам да се подготвям в последния момент, а и тогава надуват цените на ученическите пособия и материали.
Та, ако можете да ми препоръчате марка раници, от която сте доволни - издържлива и все пак хубава. Като за кифла да става
14 Май 2019, 12:46
Ние от томбола спечелихме раница Gabol Flow. Очаквах да е смотана, щом е в томбола, но в интерес на истината още е жива, въпреки тормозът, който й се причинява. Реалната цена е около 80лв. На цвят е ужасна, ама за без пари - толкова...Та мисълта ми е разгледай раниците на Габол, може да ти грабне окото нещо. Даже ако ги намериш на живо някъде, ще е още по-добре
14 Май 2019, 12:49
Не си споменала ценови диапазон, затова препоръчвам раниците на Ташев. Много са издържливи и леки. Нашата вече две години се ползва и е като нова. Не са евтини, но според мен си избиват парите. Обаче откъм дизайн не знам дали ще допаднат на госпожицата
14 Май 2019, 13:44
Какъв е определения бюджет? Имайте предвид, че децата вече се влияят повече от другите деца в класа и може много да си харесват раницата сега, но след няколко месеца да не я искат по много причини - ясно предимно на тях. Виждала съм на Венгер в Кауфланд за 60 лв - и това е вариант. От познати знам, че са много здрави и са доволни. Не знам още предлагат ли ги обаче, не ми е съвсем прясна информацията.
14 Май 2019, 13:52
По-добре търсете по спортните магазини, а не по книжарниците. Като поотраснат децата вече не искат картинки, а и учебниците почват да натежават. Затова в спортните магазини, където са и здрави раниците все пак.