Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

До колко е вредна диетата с кисело мляко?

30 Апр 2014, 12:25

Привет! Преди седмица приключих тридневния режим на вода и чай, като свалих 5 килограма. Сещате се, че това е доста изтощително и нездравословно :oops: , затова искам да ви помоля да коментирате диетата с кисело мляко.

Четох много за нея и хубави и лоши неща, но всъщност не зная какъв всъщност ще е ефекта и до колко е вредна диетата с кисело мляко! :? Става дума за три пъти на ден по една кофичка 0,1%, да кажем. :? Според вас колко килограма мога да сваля за седмица с нея и възможно ли е да си навредя драстично по някакъв начин с тази диетата на кисело мляко?

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

30 Апр 2014, 12:32

В ученическите си години и аз така свалях килограми - ядях колкото да не умра, но с времето започва и организма да подсказва, че не е възможно с небалансирано хранене да постигаш това, което желаеш, но можеш и да си навредиш. Преди време си купих книгата на така известният д-р Гайдурков, казано честно не вярвах, но свалих 25 кг. за два месеца :!: така, че мога да ви кажа, че всичко е до баланса!

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

01 Май 2014, 11:20

Трябва балансирано хранене стига да не са изпуснати нещата. Според мен 25 кг отгоре са твърде много, за да се доверяваме само на книги, по-скоро трябва да се потърси съвет от ендокринолог. Има една програма за отслабване, може би тя е доста по-подходяща за толкова много килограми:
http://www.ascendent.cc/pages/programi/ ... labnes.php

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

07 Май 2014, 13:06

Вредно е да ядеш едно и също, но така се и отслабва, така че дали с кисело мляко или с хляб, няма значение :P ;)

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

07 Май 2014, 20:40

Въпросът е в дозата, яж си всичко и не прекалявай. Защо непременно да е само кисело мляко? Не е лош продукт, но ...може и да ти писне.

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

10 Май 2014, 17:46

Да, яж си каквото си искаш по малко, ама тук говорят за сваляне от 25 кг и при тези килограми трябва медицинска помощ-ендокринолог, диетолог, за да назначи специална програма, но и да види, дали проблемът е само от храната, затова дадох линк към програма за отслабване под лекарско наблюдение, щото като ти се появи ацетон от самоназначени диети, ще си си натровил организма.

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

13 Май 2014, 13:19

pepa1974 написа:Да, яж си каквото си искаш по малко, ама тук говорят за сваляне от 25 кг и при тези килограми трябва медицинска помощ-ендокринолог, диетолог, за да назначи специална програма, но и да види, дали проблемът е само от храната, затова дадох линк към програма за отслабване под лекарско наблюдение, щото като ти се появи ацетон от самоназначени диети, ще си си натровил организма.

Каква медицинска помощ? nushi.kisyova казва, че ги е свалила тези 25 килограма, а не franky! А за тази диета също не мисля, че не е от изтощителните, добре е да съхраняваш тялото си и да го пазиш, а не да го изтощаваш и ти самата няма да се чувстваш добре така!

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

13 Май 2014, 15:54

Грохот, объркала съм наистина изказванията на нуши и франки, но мисля също като теб, че тази диета не е щадяща, а и лишава организма от важни съставки, за сметка на други. Ако трябва да се свалят 5 кг и си примерно 50-60, добре, но ако си 75 и трябва да свалиш 25, то това хич не е добре да правиш без лекарско наблюдение, защото наистина можеш да направиш големи поразии с организма си. Не е казано, че задължително трябва да ти правят някакви сложни терапии,програми, но е добре ендокринолог да види, защо си качил толкова кг и да ти назначи диета според собствените ти потребности.

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

04 Дек 2014, 13:12

И не се яде нищо, освен кисело мляко ли? Според мен това е много опасно! :shock:

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

03 Юни 2016, 15:44

Диета ск исело мляко си звучи доста опасно, особено ако се яде само това, ако е част от режим, може и да има резултат.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2