Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Съвети за родители, отношения между тийнейджъри и възрастни, трудни въпроси

Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот draga.mihova » 15 Май 2014, 14:03

Питам се как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър понеже през есента ще имаме няколко възможности и наистина ми е много трудно да реша!

Единият вариант е да живеем в село близо до София, което на мен най-много ми харесва като идея, но що се отнася до тийнейджъра вкъщи не мисля, че е много добър вариант! Той ще е напълно зависим от нас с баща му, за да го водим и до града и прибираме, съответно и се чудя каква среда би могъл да изгради.
Чудя се дали е добре тийнейджърите да имат свободата да щъкат в опасния град с повече престъпност и подобни или на тихо и спокойно място, като селото?! :roll:

Има и среден вариант да си останем в малък град, в който ще може да ходи до училище сам и пеша, няма да се мотае по улиците и да се страхувам за него. :( Изхождам от там, че в по-малките градове възможността за престъпност е доста по-малка и живота е по-спокоен, а средата и рисковете за един тийнейджър са много по-малки! От друга страна ще ми е гузно, че няма да има толкова възможности, когато е зависим от нас! :(

Предварително благодаря за мнения, които ще изкажете по въпроса!
draga.mihova
 
Мнения: 226
Регистриран на: 10 Дек 2013, 12:24

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийней

Мнениеот Mr.Eko » 15 Май 2014, 14:05

Той средата пак ще си я избере, въпросът е, че наистина ще го ограничиш прекалено, а ако той не е свикнал до сега с това, мисля, че ще има тежки изживявания :!:
Mr.Eko
 
Мнения: 79
Регистриран на: 06 Ное 2013, 12:14

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийней

Мнениеот pepa1974 » 19 Май 2014, 18:34

Изберете нещо, което да е най-перспективно за цялото семейство, а не сега -на село, после в малък град и т.н., ако ще живеете за постоянно в София, най-добре от сега детето да свиква с нея, а и по-късно, когато стане гимназист, студент, ще живее отново с вас-без ограничения, но с опора зад гърба си.Не може да го опазите от всичко, защото лошо има навсякъде, но на този етап все още можете да го контролирата от по-близка дистанция ;)
pepa1974
 
Мнения: 367
Регистриран на: 02 Дек 2013, 20:20

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийней

Мнениеот mangusta » 29 Май 2014, 14:11

pepa1974 написа:Изберете нещо, което да е най-перспективно за цялото семейство, а не сега -на село, после в малък град и т.н., ако ще живеете за постоянно в София, най-добре от сега детето да свиква с нея, а и по-късно, когато стане гимназист, студент, ще живее отново с вас-без ограничения, но с опора зад гърба си.Не може да го опазите от всичко, защото лошо има навсякъде, но на този етап все още можете да го контролирата от по-близка дистанция ;)

Аз не мисля, че децата от малки трябва да се заробват с гадната енергия на този сив и мрачен град! По-добре е според мен да израсне свободно с истинско детство!
mangusta
 
Мнения: 415
Регистриран на: 31 Яну 2014, 15:23

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот Mauritius » 02 Окт 2014, 13:26

Не мисля, че е възможно ти да му избереш най-добрата среда, тъй като той се довъзпитава на база това, което ти си му дала, можеш да разчиташ единствено на личната му преценка и евентуално на познатите около него, ако се влияе въобще от тяхното мнение :!:
Mauritius
 
Мнения: 282
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 13:01

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот silver933 » 14 Ное 2014, 16:22

Семейството ми когато се премести на село на 15км от града беше ужасно! Приятелите ти те забравят и игнорират,защото ти си онзи от селото,който не може да дойде на време на срещата и т.н. никак не е приятно, не знам как е в селата около София, но определено при мен беше проблем, защото и деца нямаше в селото или не повече от 10 души,което хич не е достатъчно да градиш приятелство, тази крачка според мен трябва да се прави още при раждането на детето,за да израсне в тези условия, иначе е стресиращо и негативите са много.
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот luchia@marco » 14 Ное 2014, 17:13

silver933 написа:Семейството ми когато се премести на село на 15км от града беше ужасно! Приятелите ти те забравят и игнорират,защото ти си онзи от селото,който не може да дойде на време на срещата и т.н. никак не е приятно, не знам как е в селата около София, но определено при мен беше проблем, защото и деца нямаше в селото или не повече от 10 души,което хич не е достатъчно да градиш приятелство, тази крачка според мен трябва да се прави още при раждането на детето,за да израсне в тези условия, иначе е стресиращо и негативите са много.

Напълно съгласна! Колкото и да е малко детето, а още повече, когато са вече ученици, не смятам, че трябва да се правят такива радикални промени. :!: Това би повлияло много и на самочувствието му и на общуването му не само с приятелите, които е имал до сега, но и с бъдещи хора, с които ще се опитва да завързва приятелства! :|
luchia@marco
 
Мнения: 115
Регистриран на: 24 Сеп 2014, 09:54

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот Lollipop » 14 Ное 2014, 17:30

каквато и да е промяна в по-голяма възраст не е хубаво,защото детето се откъсва от нормалния си живот и бива изпратен някъде,където няма приятели и се чувства сам, всяко излизане е истинско приключение,аз не бих го направила това, но не се знае животът какво би наложил.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот Pipilota » 24 Ное 2014, 09:52

За тийнейджър и на село не е безопасно, дори според мен е добре да си е на мястото,където е свикнал и където се вижда с приятели, които познава от години. Така шансът да попадне в нова и лоша среда е по-малък.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Как да изберем най-добрата среда за отглеждане на тийнейджър

Мнениеот Lili_pili » 01 Апр 2015, 15:52

Най-добре е да расте в саксия близо до пряка слънчева светлина. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Следваща

Назад към Тийн свят

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта