Риба у дома се хапва поне веднъж в седмицата, по-често два пъти. Приготвям я различно - според рибата. Скумрията я обичаме на фурна с лимон и пипер и гарнитура от картофена салата с много червен лук и магданоз. Отделно нарязвам домати. Другият вариант за скумрийката ми е с доматен сос и подправки на фурна. Сьомгата - на грил тиган. Пъстървата - на фурна, в коремчето слагам резени лимон, сол и пипер, пресни подправки - босилек, риган, майоран... Сьомгова пъстърва - отново на фурна. Май повече на фурна правя рибката, само много рядко пържа сафрид. Скара на терасата - абсурд! Достатъчно дълго съседите отдолу ми умирисваха прането, за да си позволявам да го правя с тези отгоре
Зимата много обичаме рибена чорба - слагам два-три вида риба, лук, морков, картоф, червена чушка, девисил.
Изобщо рибата у дома много се тачи. Не харесваме само шаран и шараноподобните.