Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Инсектициди и бременност

26 Май 2014, 16:35

Вчера ми дойде идеята как най-накрая да се справя с хлебарките, които са постоянните собственици на дома ми, още преди да се нанесем в него! :lol: Пробвах всякакви препарати, кубчета и подобни, разбира се нищо не подейства, гадинките са си упорити и точка!
Последното ми хрумване е да извикам фирма, която да напръска с инсектициди :idea: , така че веднъж за винаги да се отървем от тях. Обаче малко се опасявам понеже съм бременна. :(

Като се има предвид, че ще се пръска с този инсектицид, т.е. е възможно да се разпространи навсякъде по мебелите, колкото и да се стараеш след това да изчистиш си е напълно възможно поглъщането му :? , а това не знам колко е безвредно! :? Някоя от вас да се е сблъсквала с такъв проблем – викали ли сте фирма, която да пръска с инсектициди, докато сте била бременна?! :?:

Re: Инсектициди и бременност

26 Май 2014, 16:40

Не се лъжи, няма никакъв смисъл от тези фирми, ако живееш в блок или кооперация де, просто трябва да се напръска навсякъде, за да има ефект, а що се отнася до безопасност е по-добре да ги питаш тях!

10 Май 2016, 10:32

Аз не бих пръскала, а ако е много наложително, бих ползвала подобни препарати в течен или прахообразен само на определени места, а не из цялата къща. Най-сигулно е няколко часа или ден да не влизаш в дома си след обработката.

10 Май 2016, 11:09

Бих напръскала без притеснения, покрий мебелите, ако имаш някакви опасения и тогава ги извикай и влез в дома си когато мине срока за безопасност, който са ти казали. :) Все пак с хлебарки не се живее, а това, че едва ли не трябва да ги няма в целия блок, че да ги няма и у вас не е точно така

10 Май 2016, 11:52

Това са си отрови все пак и не е шега работа. Като ми се наложи подобно нещо, прибирам цялата посуда, даже опаковам шкафове и гардероби с фолио и тогава се пръска. Предполагам, че и за бременна жена това ще е достатъчна защита.

10 Май 2016, 15:15

Аз съм пръскал с такава фирма, така де обадих им се те са пръскали. Единственото, което бях направил е да покрия меката мебел, нищо друго. Останалото избърках после.

11 Май 2016, 09:32

Не знам кое е по-вредното - да дишаш отрови или да съжителстваш с хлебарки и всякакви такива "любимци". Колкото и да се предпазва и чисти, все остава нещо от препаратите. Но по-добре да се вземат мерки, отколкото да ти пълзят и разнасят болести гадинките.

11 Май 2016, 10:47

Пръскаха сега при последната ми бременност, в жилището ни беше ужасно, пъплиха навсякъде, влизаха ни в чашите с кафе, докато го пием, може да си представите за какъв кошмар ставаше дума. Изнесох се от нас за седмица и живях при родителите ми, докато се измирише всичко и след като почистиха.

16 Май 2016, 13:19

Това е най-добрият вариант, няколко дена да се изчезне от напръсканото място. Не може да се съжителства с гадинките.
Добави отговор
Отиди на страница: