Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Какво е кафето, което харесвате?

28 Май 2014, 12:03

През уикенда седнахме на кафе и имах глупостта да си поръчам кафе! :mrgreen: Чак, когато го донесоха се сетих, че кафето по кафетата е ужасно – силно, с неприятен натрапчив вкус на не точно кафе. :evil:

Не, че това, което си правя вкъщи е най-хубавото, но на мен най-много ми харесва.
Най-забавното е, че използваме кафеварка тип кубинка, която струва десетина лева, нещо такова и кафе за три лева и е в пъти по-вкусно от машините за кафе, които струват луди пари и използват кафе Лаваца, например!

Само аз ли съм сбъркана да не харесвам кафето, което смятат за връх на сладоледа? :? Вие какво кафе харесвате, каква марка кафе ви допада най-много и от каква машина? :? :?

П.С. Само с едно признание да допълня, че не съм пила турско кафе!

Re: Какво е кафето, което харесвате?

28 Май 2014, 12:06

и аз много обичам кафе, а и кръвното ми е ниско и сутрин си пийвам едно слабичко шварц ;)

02 Юни 2014, 16:06

обичам турско кафенце, но предпочитам чай, навън не пия кафе

08 Яну 2015, 15:07

Най-обичам нескафе много ми е любимо, другото ми идва твърде слабо, но макар че традиционното еспресо също е добро, но там много зависи от сорта кафе и от машината.

09 Яну 2015, 11:53

Всякакво кафе харесвам, стига да не е горчиво, а да има от онзи леко кисел вкус.. :roll:

09 Яну 2015, 16:47

Харесвам еспресо най-много, също за следобедните часове обичам и капучино, макар че се казва, че е гейско. :mrgreen:

Новата мода е деконструирано кафе

03 Юни 2016, 17:20

Ето една нова мода, която не ми е ясна защо възниква и кое е кефещото в случая. Чували ли сте за деконструирано кафе? Е, и аз не бях чувала, но и такова вече има. Това е, когато кафето ви се поднася на съставните си части. Например ако искате лате, в една чаша ви поднасят млякото, във втора водата и в трета кафето. Т.е. пред вас се озовават три чаши и отпивате от всяка поотделно, а не смесвате в четвърта всичкото това нещо. Как го възприемате това? За вас това истинско кафе ли е и заради модите ще замените ли традиционното пиене на кафе и съответно приготвяне?

Re: Новата мода е деконструирано кафе

03 Юни 2016, 17:27

Ха, за първи път чувам! Странно ми се вижда и не виждам къде е очарованието да пиеш една чаша хубаво ароматно кафе.

06 Юни 2016, 11:08

Модата не я зачитам много, защото все измислят някакви шантави неща, които се чудиш как може да им е хрумнало. Не знаех, че и в кафето има мода :smile: . Не мога да си обясня кому е нужно да разделя тази ароматна и хубава напитка по този начин.

06 Юни 2016, 11:12

Поне се опитват да оригиналничат. Предполагам, че усещането на вкусовете е по-различно, когато са отделно млякото, кафето, водата. Аз предпочитам да ми е смесено всичко и да си го подсладя както аз си знам :grin: .
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 8