Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
15 Фев 2016, 16:10
Lollipop написа:black написа:Детето в началото имаше голям мерак да ходи по състезания, няма значение по математика ли, по български ли. Сега нещо му мина желанието, не знам защо. Не сме го натискали с майка му да се явява, явно му омръзна.
Ако няма страст към дадено нещо, то резултатът ще е такъв, разбираемо. Но въпросът по-скоро не е в състезанията в училище, а в тези, свързани с танци, модели, музика, пеене и състезания, подлагащи децата на стрес и разграничаване.
Детето като си го влече да се явява по такива конкурси, да се явява. Виж ако мама и тати са по-настъпателни и го влачат за тяхно удовлетворение, това е друга работа. Нещо, което не го правиш с желание, винаги е вредно.
09 Мар 2016, 14:25
Кое може да е полезно в конкурсите?
24 Мар 2016, 17:50
Krum написа:Кое може да е полезно в конкурсите?

Много неща, а кое не е?
31 Мар 2016, 11:43
penelopa написа:Krum написа:Кое може да е полезно в конкурсите?

Много неща, а кое не е?
Много неща, а кое е?
Аз не виждам много полезни неща в конкурсите, било то за красота, за детска рисунка, музикални. Така само може да се определи едно дете и ад бъде поставено в норми, че не става. Едно е да се поддържа състезателния дух, съвсем друго са конкурсите. И нека да не бъркаме конкурс с олимпиада. :)
10 Авг 2018, 12:47
Децата обичат състезанията и да печелят, разбира се, не пречи и да се научат да губят. Въпросътпо-скоро да е се погледне в каква сфера ще е това нещо, ако е спорт, то тези конкурси са хубаво нещо, ако ли пък е конкурс за рисунка, за поема, защо да не? Но конкурсите за красота са проектиране на празни глави, не го одобрявам.
22 Авг 2018, 11:26
Зависи от конкурса, ако е за празноглави, като конкурс за красота или за супер модели е направо побъркано. Ако е спортно състезания, или олимпиада някаква ги подкрепям.
19 Сеп 2018, 11:51
За красота и аз съм рпотив, това не развива нищо в децата, различни състезания обаче не пречат, макар че никой не иска да гледа дететео си как не печели.