Натравяне с непастьоризиран мед - какъв да не купуваме?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Натравяне с непастьоризиран мед - какъв да не купуваме?

Мнениеот niya_mazova » 31 Май 2014, 13:08

Пускаме си Дискавъри снощи и още с първото нещо ни махнаха главите – какво може да ви убие – мед или люта чушка? :?:
Вие на какво бихте заложили, както повечето предполагам на люта чушка, но не, отговорът е мед. :idea:

Независимо от това дали е пастьоризиран или не, медът се събира от различни растения. В прашецът на някои от тях, например хибискуса се съдържат токсини, които да отблъскват вредители (явно различни от пчели насекоми), съответно при пастьоризацията (какъвто е и медът, който се произвежда в промишлеността), явно се разграждат токсините до по-безвредни вещества.

Но пък при пастьоризацията и филтрацията премахва разтвореният в меда пчелен прашец и прополис, също се унищожават полезните ензими и витамини намиращи се в него. :!:
С две думи трябва да сте особено внимателни, когато хапвате непастьоризиран мед, а полза от пастьоризирания няма! :|
Всъщност пиша темата, освен информативно и за да попитам – знаете ли кои растения имат в прашеца си токсини, освен хибискуса, за да бъдем внимателни, когато купуваме мед? :roll:
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Натравяне с непастьоризиран мед - какъв да не купуваме?

Мнениеот ramimni » 31 Май 2014, 13:15

Майка ми е прекарвала месеци само на хляб и непастьоризиран мед, поради наложена й диета, никога не се е натравяла, така че или много малко растения в България са с токсини в прашеца или просто някак са ви избудалкали :lol:
ramimni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 29 Яну 2014, 17:18


Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта