Една икономична лятна почивка на море

Културно - исторически, градски, селски, планински, спа и балнеотуризъм.
Мнения, препоръки и коментари

Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот dessiblond » 04 Юни 2014, 16:29

Сложихме късите ръкавки, вече сме настроени за море, а и така и така пишем за икономии и аз да подхвана моята мъка. Бюджета отново е много свит, почти като държавния :mrgreen: затова се чудим как и къде най-икономично може да си направим лятната почивка на море! :?

Всичко на всичко сме с 500 лева и не се очертава да имаме възможност да заделяме повече. Чудехме се къде най-икономично и най-приятно бихме си изкарали седмица на море? Останала съм с впечатление, че на юг е по-скъпо, може и да греша, но така си мисля :? , от друга страна ние живеем в южна България и така транспорта ще ни се оскъпи, ако пътуваме прекалено много на север. :roll:

Давайте идеи къде да прекараме една икономична и приятна почивка на море това лято!
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот lini_leni » 04 Юни 2014, 16:32

Голям почитател съм на палатките, така че не мога да не ти дам такъв съвет - палатка, още по-добре е ако не е на къмпинг, но това зависи, ако до сега никога не сте ходили по-добре недейте, че голяма кочина остава след вас. :D :D в такъв случай ще се върнете с пари 100 на 100, иначе има голямо разнообразие от къмпинги, имате избор ;)
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот adv.krkr » 04 Юни 2014, 17:09

Ако приемем, че живеете в София и автомобила ви гори 6 л./100 км., то тогава до морето и обратно пътят ви ще струва не повече от 150 лв. Приемаме, че сте 4 човека и са ви необходими 4 нощувки. Мога да ви препоръчам Черноморец, Вила Яворов - стаите са с по 2 легла, има и апартаменти, с тераси, със собствени бани+тоалетни, климатици, хладилници, а градината е прекрасна - с много цветя, с басейн и шезлонги край него, с барплот и дървени маси /имат и сайт, където може да разгледате много снимки/. Нощувката срува 15 лв, т.е. за 4 човека на вечер ще е 60 лв., или общо 240 лв за нощувки. Остават ви 110 лв за харчене за тези 5 дни. За вас този семеен хотел е подходящ, защото вилата разполага с голяма кухня, където можете да си приготвите ядене или поне по една салата. Другото, което е, Черноморец не е скъп курорт - цените са като в София. Не ви препоръчвам централния плаж, който е на 5 мин пеш от вилата, защото има камъни в началото. Но пък на 1,5 км. се намира плажът Свети Никола, който е направо райско местенце! След него е и къмпинг Градина, но аз лично предпочитам Свети Никола - ситен пясък, чиста вода, плитко море ... чак ми се доходи отново! Не ви правя реклама - не съм собственик на хотела, но миналата година бяхме там и съм много очарована! А жената, която поддържа хотела е много мила и разбрана.
adv.krkr
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Юни 2014, 16:54

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Bambaa » 05 Юни 2014, 13:09

adv.krkr написа:Ако приемем, че живеете в София и автомобила ви гори 6 л./100 км., то тогава до морето и обратно пътят ви ще струва не повече от 150 лв. Приемаме, че сте 4 човека и са ви необходими 4 нощувки. Мога да ви препоръчам Черноморец, Вила Яворов - стаите са с по 2 легла, има и апартаменти, с тераси, със собствени бани+тоалетни, климатици, хладилници, а градината е прекрасна - с много цветя, с басейн и шезлонги край него, с барплот и дървени маси /имат и сайт, където може да разгледате много снимки/. Нощувката срува 15 лв, т.е. за 4 човека на вечер ще е 60 лв., или общо 240 лв за нощувки. Остават ви 110 лв за харчене за тези 5 дни. За вас този семеен хотел е подходящ, защото вилата разполага с голяма кухня, където можете да си приготвите ядене или поне по една салата. Другото, което е, Черноморец не е скъп курорт - цените са като в София. Не ви препоръчвам централния плаж, който е на 5 мин пеш от вилата, защото има камъни в началото. Но пък на 1,5 км. се намира плажът Свети Никола, който е направо райско местенце! След него е и къмпинг Градина, но аз лично предпочитам Свети Никола - ситен пясък, чиста вода, плитко море ... чак ми се доходи отново! Не ви правя реклама - не съм собственик на хотела, но миналата година бяхме там и съм много очарована! А жената, която поддържа хотела е много мила и разбрана.

Не може да ти се отрече, че си добра в сметките, ако можеш и моя живот така да подредиш, от финансова гледна точка - евала!
Иначе съм съгласна с теб за Черноморец, преди 2 или 3 години бяхме там - изключително спокойно местенце с по-малко млади хора=по-малко шумотевици, всичко ми хареса, преспокойно можеш да се разходиш до Градина и да видиш някой и друг приятел - супер е!
Аватар
Bambaa
 
Мнения: 590
Регистриран на: 30 Апр 2014, 16:28

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 10:51

Да и аз съм фен на Черноморец, не е особено скъпо :) Ние бяхме там на море преди една година, 3-ма човека, колата изгори към 60лв. в двете посоки, но ние сме по-наблизо де. :)
И нощувките ни бяха към 110лв. - по 10лв. на човек и за детето - безплатно. Май изкарахме 5 вечери. Останалото беше, че ние с малкото дете носихме храна от вкъщи, защото той не търпи особени заведения и да стои да чака някой да му сервира. Та така, бюджета ни беше малък, но достатъчен и то без да се ограничаваме от нищо ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот mix_twix » 16 Яну 2015, 17:45

Ако си носите храната би трябвало да ви излязе доста икономично :)
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Malina » 18 Мар 2015, 10:58

Не е невъзможно човек да си почива на морето и икономично. :) Аз не обичам да харча много пари, дори мога да се определя като стиснатите хахаха :) и винаги ограничавам разходите си, когато съм на почивка. ;) не се лишавам от нищо, което искам, но гледам поне това, което мога да направя като "пестене" да го направя, нося си бира от града, нося си някаква храна поне за закуска и сандвичи на плажа. ;) Хапваме само вечер навън. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Snejna » 26 Мар 2015, 17:11

Лошото е, когато виждам как икономичната почивка се превръща във война "как да похарча по-малко" и "как да не се виждам с никакви хора, за да не се набутам". Бяхме с приятели на море една година. Не избраха нашита къща, в която бяхме ние, защото нямаше баня в стаята, а беше обща на етажа (от 2 стаи етаж, които спокойно можехме ние да заемем, но нищо). Гледаха ни на криво и страшно, когато купувахме подарък, играчка или нещо пожелано от детето, щото видиш ли, много сме прости. А тя кажа на мъжа си "много ми харесва този герган, а той "Е за кво тие !" гердана беше 2 лева! Стана ми тъпо, по-добре без почивка, отколкото такъв тип скъперничество. :)) Затова добре преценете какво ще си позволите и какво не! Не мислете, че ние сме харчили като луди, за 3-мата не повече от 20-30лева на ден, които харчим и в града, ако излизаме някъде или целия ден се размотаваме по улиците.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Andrey » 26 Мар 2015, 17:16

Е това наистина е гадно Снежна, но всеки си знае. Но си права, че ако ще ходиш на морето само да гледаш останалите как се забавляват е по-добре да не си го причиняваш или да отидеш за по-малко дни, но да не мислиш нон стоп за сметките! :)
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Една икономична лятна почивка на море

Мнениеот Kremiliya » 26 Мар 2015, 17:39

Напълно е възможно и икономично човек да почива на море - с домашна храна, с домашен алкохол, ако изпитва нужда да пие всеки ден, както повечето българи, със сандвичи на плажа. От храната трябва да спестите, друго не виждам от кое може да се спести! :)
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Следваща

Назад към Почивки и екскурзии в България и чужбина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта