Добави отговор

Възможно ли е безопасно да се избели умъртвен зъб?

06 Юни 2014, 12:55

Преди 6 години се наложи да ми умъртвят един от горните резци, от тогава съм нямала проблеми, никакви болки. За всеки случай правя снимки периодично, но всичко е ок, костта здрава, зъба също.

Нещото, което ме притеснява е, че зъбът стана синкав, почти лилав, спрямо другите е отвратителен. По принцип зъбите ми са доста едри, а челюстта малка, т. е. имам широка усмивка и не мога да го прикривам по никакъв начин.
Питах зъболекарката ми дали мога да направя нещо по въпроса, тя ми спомена за ендогенно избелване на умъртвен зъб, но не зная колко е безопасна тази процедура.

Притеснявам се, че може по някакъв начин да се влошат нещата след отварянето на зъба, затова искам възможно най-безопасната процедура за избелване на умъртвен зъб. :!:
Пробвали ли сте да избелвате умъртвени зъби и по какъв начин, кой според вас е най-ефикасния и безопасен? :?:

Re: Възможно ли е безопасно да се избели умъртвен зъб?

06 Юни 2014, 13:02

Една приятелка си беше правила такова. Предполагам има извества опасност понеже зъбът (до колкото разбрах) се отваря прави се отново кореново лечение, след което се слага гел в каналите, който избелва престоява се известно време, ако се наложи се слага втори път (при нея всичко беше ок и с един път) след което най-накрая се пломбира. Беше доволна, въпреки че не стане идеален като другите й зъби, но най-кофти от цялата ситуация е, че я дръпнаха не малко пари назад, а след няма и половин година положението горе-долу беше същото :(
Таа... май точно този начин не си заслужава, възможно е да има и други, трябва да се пита :P

07 Юни 2014, 03:14

Здравей, аз имах същия проблем. Сложиха ми някаква пасата за избелване. Стана за 3,4 като другите и после го пломбираха. Обаче не си спомням как се казваше пастата. :roll:

09 Юни 2014, 19:21

fina написа:Здравей, аз имах същия проблем. Сложиха ми някаква пасата за избелване. Стана за 3,4 като другите и после го пломбираха. Обаче не си спомням как се казваше пастата. :roll:

а траен ли е ефектът, преди колко време ти избелиха зъбчето и как е сега, поддържа ли същия цвят? иии най-важното колко ти струва удоволствието?
Добави отговор
Отиди на страница: