Кои от вас са си позволили децата им да не ходят на ДГ?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Кои от вас са си позволили децата им да не ходят на ДГ?

Мнениеот moni.sparrow » 06 Юни 2014, 17:18

Първоначално не можех да запиша детето си на ДГ, понеже няма поставени имунизации, това е съвсем друга тема. Важното е, че отглеждам и възпитавам детето си сама, разбира се с участието на таткото. :!: Той ходи на работа, а ние двете кокони сме си вкъщи. ;)

Не мисля, че много от майките могат да си позволят този лукс и съм безкрайно благодарна, че мъжът ми успява да ни създаде тези условия, така че да се възпитаваме двете и едновременно с това да сме финансово обезпечени.

Първоначално мислих, че е особено важно детето ни да ходи на градина, заради социализацията, в последствие осъзнавам, че е по-добре децата да са сред по-големи от тях, за да могат да взимат адекватен пример. :idea: :idea:
Въпреки това осъзнавам, че липсва опитът й с колектив, който се взима в ДГ, но не съм притеснена, че ще се интегрира по-трудно в по-голяма възраст, когато стане време за предучилищна.

Вие, мами, които отглеждате децата си вкъщи как го решихте и мислите ли, че сте взели правилното решение? :roll: Как мислите, че ще се интегрират децата ви в колектива, в който ще попаднат?
moni.sparrow

Re: Кои от вас са си позволили децата им да не ходят на ДГ?

Мнениеот lussy » 06 Юни 2014, 17:23

Толкова много ми се иска да мога да отглеждам децата си вкъщи и да ги обучавам, но пусти пари!!! Много се радвам на хора като вас, похвално е :!: мисля, че ако се ходи на някакъв вид курсове и има различни занимания това ще подпомогне социализацията на детето и не би трябвало да има проблеми с това
lussy

Мнениеот lussy » 06 Юни 2014, 17:23

Толкова много ми се иска да мога да отглеждам децата си вкъщи и да ги обучавам, но пусти пари!!! Много се радвам на хора като вас, похвално е :!: мисля, че ако се ходи на някакъв вид курсове и има различни занимания, без твое присъствие, това ще подпомогне социализацията на детето и не би трябвало да има проблеми с това
lussy

Мнениеот Mimi_Mom » 16 Юни 2014, 18:04

И моето няма да ходи на ДГ - по същата причина. Подкрепям те с две ръце, Moni!
Къде ще се социализират децата ли? В социализилището, естествено! Социализилището е подготовка за живота! 12 години се подготвяш за някъде, където често пъти така и не влизаш (от подготовка време не остава), често влизаш, но през задния вход...
Как ще се ориентират в колективите, в които ЕДИН ДЕН ще влязат ли? Амо те всеки ден са в колектив - семейството. Всеки живее на улица, има баба и дядо, приятели, братовчеди, познати, магазинери, съседи... Но някои не влизат в тези ежедневни колективи (демек, в живота), защото са заети да се подготвят за ЖИВОТА - в социализилището.
lussy, и аз мисля така за "страничните" дейности и занималните, детските работилници, хоровете и школите, танцовите ансамбли и т.н. Особено за кооперативите. Парите са гаден проблем, да - и ние го имаме. Но оцеляваме - и не само ;) - изкарваме насъщната ракийка и салатка от единия декар на дядо, който се хванахме да обработваме, и от почасова работа.
Та така.
Mimi_Mom

Мнениеот Lollipop » 25 Ное 2014, 15:07

За мен пък е задължително да ходи на детска градина! Просто толкова се променят нещата, няма кой да те защитава, както се случва с мама, децата се учат да се борят сами с живота си, а когато мама е винаги наблизо нещата са други. А като сложим и факта, че така децата са ограничени да се виждат с деца на тяхната възраст се получава в един момент, че не могат да общуват с деца и не им е интересно да бъдат с деца. Имам такъв пример пред очите си, едно момченце, гледа се главно у дома, не иска да играе изобщо с деца. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 26 Ное 2014, 18:04

Мисля, че на детската градина получават едни страхотни навици и спомени, които няма как да ги изградим вкъщи, имат празници, чувстват се специални, изграждат приятелства. Не разбирам това желание децата да стоят до полата на мама... :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Pipilota » 02 Дек 2014, 11:22

lussy написа:Толкова много ми се иска да мога да отглеждам децата си вкъщи и да ги обучавам, но пусти пари!!! Много се радвам на хора като вас, похвално е :!: мисля, че ако се ходи на някакъв вид курсове и има различни занимания това ще подпомогне социализацията на детето и не би трябвало да има проблеми с това

Аз пък си мисля, че няма как да се случи това със социализацията, не знам защо си мислите, че на градината е гадно и ги тормозят. Напротив, това е мястото на децата и там се чувстват супер, а вие ако имате желание и мерак, можете и след градина и почивните дни да си го обучавате.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Anka » 02 Дек 2014, 16:27

Аз имам много хубави спомени от детската градина, защо вие не искате да ходи детето ви там?! :shock:
Аватар
Anka

Мнениеот Pipilota » 22 Юни 2015, 11:49

Anka написа:Аз имам много хубави спомени от детската градина, защо вие не искате да ходи детето ви там?! :shock:

На мен също ми харесва идеята за градината, като знам и двамата колко се забавляваха в градината, имат хубави спомени и много приятели. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mamacita » 24 Юни 2015, 10:22

Казано мен ме дразни начинът на възпитание в детските градини, не е заради нещо друго, а и най-вече заради храната, която се дава на децата :|
Mamacita

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети