16 Апр 2015, 14:18
mangusta написа:... ние сме енергия, т.е. физическото ни тяло, следователно живота ни е енергия, а енергията не се губи в природата...
16 Апр 2015, 14:39
Neven498 написа:mangusta написа:... ние сме енергия, т.е. физическото ни тяло, следователно живота ни е енергия, а енергията не се губи в природата...
Абсолютно убедена съм. Всеки живот е едно пътуване. Просто в различните животи поемаме по различни посоки.
Будизмът (мисля, че?!) казва, че се прераждаме всеки път. Ако наистина, наистина обичаш някого толкова много, със сигурност ще го срещнеш отново. Може да е прероденото му Аз в този твой живот, а може и да е в някой следващ.
Хубава книга по темата, малко абстрактна може би, е "Едно" на Ричард Бах.
16 Апр 2015, 17:19
mix_twix написа:Neven498 написа:mangusta написа:... ние сме енергия, т.е. физическото ни тяло, следователно живота ни е енергия, а енергията не се губи в природата...
Абсолютно убедена съм. Всеки живот е едно пътуване. Просто в различните животи поемаме по различни посоки.
Будизмът (мисля, че?!) казва, че се прераждаме всеки път. Ако наистина, наистина обичаш някого толкова много, със сигурност ще го срещнеш отново. Може да е прероденото му Аз в този твой живот, а може и да е в някой следващ.
Хубава книга по темата, малко абстрактна може би, е "Едно" на Ричард Бах.
То е много добро успокоение за неизвестното просто..
17 Апр 2015, 09:12
17 Апр 2015, 11:00
rabotnata pchela написа:Опре ли ножът до кокала става ясно какво ще е положението, тъй или иначе ще му дойде времето и няма как да избягаме от там, все пак е добре от време на време да се сещаме за това и да свикваме с идеята, че ще се мре.
17 Апр 2015, 11:25
То ще се чуе кво е, никой не е дошъл да каже кво е положението.Neven498 написа:rabotnata pchela написа:Опре ли ножът до кокала става ясно какво ще е положението, тъй или иначе ще му дойде времето и няма как да избягаме от там, все пак е добре от време на време да се сещаме за това и да свикваме с идеята, че ще се мре.
Точно това е. Вярвам, че не умираме. Би било глупаво да се затрият толкова животи просто ей така.
28 Апр 2015, 15:22
13 Окт 2016, 12:09
mix_twix написа:Най-вече има смърт след живота, това поне е сигурно!
13 Окт 2016, 13:14
13 Окт 2016, 13:22