Насилието над животни от страна на децата

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Насилието над животни от страна на децата

Мнениеот maminka » 23 Юни 2014, 22:44

Преди месец си взехме кученце, понеже искахме това от преди малкия да се роди, а и той сега му се радва страшно много. Да, понякога наистина е страшно, не мога да разгранича в кой момент изпитва истинско умиление към животинката и кога иска да му причини болка. :o :o

Мисля, че насилието над животни съм го забелязвала и при други деца, дори когато аз самата съм била такава, но не съм го смятала за нещо кой знае колко изключително, :roll: докато в един момент не видях детето си, което като че ли душеше животното в изблик на радост. :oops: :oops:

Интересно ми е да разбера как мога да разгранича дали детето прилага насилие над животното с точно тази цел или от радост, става ми жал да гледам кучето ни притиснато в прегръдките на сина ни, въпреки многобройните предупреждения, че ще махна един от двамата от вкъщи :oops: всичко продължава! :oops:
Затова ми кажете какво е нормалното поведение от страна на децата, спрямо животните?
maminka
 
Мнения: 383
Регистриран на: 17 Фев 2014, 15:14

Re: Насилието над животни от страна на децата

Мнениеот dessiblond » 23 Юни 2014, 22:51

мисля, това се израства, трудно им е явно да изразяват радостта си и добрите си чувства и намерения, моето също гонеше гълъби, котки и кучета по улиците, за да гушка, но и това мина ;)
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Re: Насилието над животни от страна на децата

Мнениеот Pipilota » 25 Ное 2014, 15:31

На колко ви е детето? Ако сега кажете, че е на 2-3г. ще ви кажа, че е съвсем нормално, то не го прави, за да го насили, то просто не знае как да си държи ръцете и колко му е силата. Ако е голямо, то значи отдавна сте изтървали момента, когато е трябвало да го учите.. :shock:
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта