Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
30 Яну 2014, 16:45
red_eyes написа:vessto написа:red_eyes написа:Абе извратено си е, не можете да отречете, а и реакцията е като на боцнато его на тийнейджър, ей такива най-много ме дразнят. Аз се поставям на нейно място - после как да прегърнеш детето си, то просто не е същото!
П.С. Естествено, че може да се отрекат думите ти, поне от хората, които имат навика да разсъждават, а не да ползват по инерция стереотипни мнения.
Относно П.С.

моля да не се прави анализ, чии мнения се стереотипни от много нахакани гуспоици!
Благодаря!
На 39 съм и съм достатъчно зряла, за да разсъждавам. А относно първия ми коментар имах предвид само и единствено хомофобията ти и въпроса по принцип. 40% от бездомните деца в САЩ са ГЛБТ и са изгонени от вкъщи от своите "майки" и "бащи". Човек започва да усеща сексуалността си към 12-13 годишна възраст и ако се окаже от някоя "малцинствена група" последното, което му трябва е "майка", която да му крещи или да не иска вече да го прегърне.
30 Яну 2014, 16:51
П.С. (защото не мога да редактирам предишния пост) Само с разговор със зрял човек помага на едно дете (независимо усещащо се хетеро, хомо или би) да прецени, че все още трябва да изчаква за физически контакти, да прецени кое е позитивно в една връзка и кое е неприемливо и въобще какво трябва да прави и да не прави с влечението си. Такива проблеми би могло да има и с хетеро момичета, които се подлъгват с чичковци. Затова приемайте децата си и им обяснявайте, ако не ги прегръщате ще го направи друг, и то по не съвсем безкористен начин.
31 Яну 2014, 17:07
vessto написа:На 39 съм и съм достатъчно зряла, за да разсъждавам. А относно първия ми коментар имах предвид само и единствено хомофобията ти и въпроса по принцип. 40% от бездомните деца в САЩ са ГЛБТ и са изгонени от вкъщи от своите "майки" и "бащи". Човек започва да усеща сексуалността си към 12-13 годишна възраст и ако се окаже от някоя "малцинствена група" последното, което му трябва е "майка", която да му крещи или да не иска вече да го прегърне.
Ама ти някакви подобни проблеми ли си имала, какъв е проблемът, че да ме наричаш и хомофоб? Както ти споменах в преден пост, нямам нужди от аналитичната ти мисъл спрямо мен, нито да ме поучаваш, след като имам позиция и я заявявам.
Не се обосновах, защо си мисля, че си имала подобни проблеми, та: след като не приемаш мнение и държиш да не разбираш какво са искали да кажат хората, респективно си имаш проблеми или е просто комплекс, но не е задължително да си го избиваш на нас, тук!
За статистиката в САЩ не ме трогна, тъй като там мозъците им са достатъчно издухани (но не казвам, че и тук не е така)!
И всъщност наистина не разбирам за какво се бориш и какво искаш да ми докажеш, че ги има и че не се приемат това е ясно!
Искаш аз да ги приема? Ами аз си имам собствено мнение, което не стои нито в едната, нито в другата крайност!
Искрено ти благодаря за отправената тежка обида, ще го имам предвид и това с прегръдките!
30 Юни 2014, 13:40
Здравейте, избрах да пиша в този форум, понеже виждам, че доста майки споделят притеснения около тийнейджърите си, а аз имам нужда от точно това в момента - мнение на родител.
На 17 години съм и съм бисексуална, искам много да споделя това на майка ми, понеже това е едно от малкото неща, които крия от нея, но се притеснявам много.
Родителите ми са доста консервативни хора и не бих могла да кажа подобно нещо на баща ми, но чувствам, че трябва да споделя с майка ми, че съм бисексуална. Това не е нещо, което съм осъзнала вчера, наблюдавала съм се в годините.
Искрено ви моля за помощ, тъй като това не е нещо, което се казва просто така. Не знам как да споделя тази информация с майка ми, така че да ме разбере правилно, не искам по никакъв начин да афиширам бисексуалността си, а просто да нямам тайни от най-близкия ми човек.
30 Юни 2014, 13:44
Здравей, magda. Не зная дали мога да предвидя реакцията на майка ти, понеже аз паля от четвърт, за което често съжалявам много, но по какъвто и начин да съобщиш това, че си бисексуална и точно на майка ти се съмнявам, че ще го приеме ок, особено щом е по-консервативен човек.
Според мен е добре да изчакаш и да разбереш дали това не е просто временно тийнейджърско увлечение. Била ли си до сега с жена, мислиш ли, че е истинско?
21 Юли 2014, 11:36
Коцева написа:Здравей, magda. Не зная дали мога да предвидя реакцията на майка ти, понеже аз паля от четвърт, за което често съжалявам много, но по какъвто и начин да съобщиш това, че си бисексуална и точно на майка ти се съмнявам, че ще го приеме ок, особено щом е по-консервативен човек.
Според мен е добре да изчакаш и да разбереш дали това не е просто временно тийнейджърско увлечение. Била ли си до сега с жена, мислиш ли, че е истинско?
Не, не съм била до сега с жена, но мисля, че е истинско, понеже влечението ми продължава с години, за сега реших да го отложа, но приемам още съвети...
13 Авг 2014, 13:06
абе хора, не разбрахте ли, че не винаги честността прави хората щастливи, така или иначе едва ли ще разберат, не е ли по-добре да го запазиш за себе си, не се прави на много искрена!
19 Ное 2014, 17:55
От една страна всички съветват да не крият децата нищо от родителите си, но от друга страна,ние като родители не сме готови да приемем всичко,което казват. И все пак е рано на тази възраст да се правят такива заключения, докато нищо не е сигурно, най-много да не те приемат на сериозно вашите, ще си кажат,че тийнейджърката си измисля. Почакай 10 години да видиш как ще се развие живота ти и после мисли за такива признания.
26 Ное 2014, 14:33
Страшен спор, аз ако съм на мястото на този родител направо ще откача, не е нормално на 15г. за каквато и сексуалност и проби да си говорим сякаш..
26 Ное 2014, 14:55
Не мисля, че е нормално на 16г. да биеш камбаната, че си бисексуална, чакай да пораснеш и тогава ще го мислиш