Yunona написа:Никак не съм смела в това отношение и най-странния и чужд вкус, който съм опитвала, е на сурова скарида и рак. Обичам морска храна, но да се престраша да я опитам сурова, беше предизвикателство...
По принцип нямам проблем с растенията, всичко мога да ям, но с животинските храни не съм така. Влечуги, насекоми? Неее...
На едно изложение за здравословни храни представяха насекомите като храната на бъдещето (много протеини, малко мазнини и калории). Имаше протеинови барчета с основна съставка червеи, скакалци и др. Всички около мен опитаха и споделиха, че са много вкусни. Аз гледах, гледах и не се престраших. Гледката на огромни плакати с буркани, пълни с червени и на други - пълни с други летящи и пълзящи - никак не ми действаше стимулиращо :)
Лелеее, Юнона, какви са тези семинари, които посещаваш, то това направо страшно... гнусно си звучи... А това за бубките така е... много са полезни, ама хората са го казали, не всичко, което хвърчи се яде!!