Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
03 Юли 2014, 11:33
В последните години мъжът ми стана алергичен към много неща или поне той се определя като такъв. Дали от мръсния въздух или сега е дошло времето за тези неща - не знам, но много искам да го избавя от непрекъснатите сълзи, хрема и кихавици.
Дали съществува някакъв домашен лек, който мога да приготвя? Преди време съм чела някакъв с листа от мушкато, които се правят на чай, но не помня рецептата, а и не зная дали е ефикасен
Всъщност съществува ли ефикасен домашен лек против алергии, ще се радвам да науча, както и рецептата за него.
03 Юли 2014, 11:40
Причината за появяването им е комплексна, според мен, имам толкова приятелки, на които децата им се раждат с алергия или непоносимост към нещо или ги придобиват в ранна възраст. От една от тях съм чувала, че накисва на детето напролет 5 пресни листа от мушкато с една чаша преварена вода, стоят 20 мин, след което пие водата (евентуално подсладена с мед) наведнъж, и това по 3 пъти на ден... пробвайте, дано помогне
15 Юли 2014, 16:30
Най-добрият лек срещу алергия е прецизната хигиена в дома, като внимателно подбирате препаратите, с които чистите.
19 Яну 2015, 17:59
Не мисля, че има някакъв лек срещу алергии, честно да ви кажа. Имаме ли алергии, трябва да се научим да живеем с тях..
09 Мар 2015, 15:48
Не вярвам, че някакъв домашен лек би помогнал, за да се справите с алергиите, по-скоро си мислете за опции, при които ще почиствате по-основно и по-качествено, само това е спасението.
09 Мар 2015, 17:05
Andrey написа:Не вярвам, че някакъв домашен лек би помогнал, за да се справите с алергиите, по-скоро си мислете за опции, при които ще почиствате по-основно и по-качествено, само това е спасението.
А така обясни им

И според мен чистенето е атйната за борбата с алергиите, особено пък билки да пиеш, то няма особено много препарати, които по принцип да ти помагат, а какво остава за билколечение.
10 Мар 2015, 11:42
rabotnata pchela написа:Andrey написа:Не вярвам, че някакъв домашен лек би помогнал, за да се справите с алергиите, по-скоро си мислете за опции, при които ще почиствате по-основно и по-качествено, само това е спасението.
А така обясни им

И според мен чистенето е атйната за борбата с алергиите, особено пък билки да пиеш, то няма особено много препарати, които по принцип да ти помагат, а какво остава за билколечение.

то така, ама не е баш така, става дума, че това което те алергизира ако ти е в къщата, ще намериш начин да изчистиш, но ако не е, трябва да намериш начин да не излизаш!
10 Мар 2015, 12:00
Няма лек против алергии, а само препарати, досега не съм чул някой да каже пиех мащерка и ми мина, всичко живо се блъска с алергозани, когато са в пик дразнителите му.
16 Мар 2017, 16:28
Надали има как с домашни препарати да се предотврати алергията, а напротив с билките може да се и увеличи и обостри и дори да се стигне до някакви усложнения. Не бих рискувала.
16 Мар 2017, 20:40
За алергиите странно да се използват различни неща и то най-вече природни, ако са билки или нещо подобно може да бъде страшно.