Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Безопасна ли е диетата с овесени ядки?

04 Юли 2014, 13:07

Преди доста години една моя съученичка в пубертета се поотпусна и качи доста килограми, направо си имаше наднормено тегло. ю

Добре, че се осъзна момичето и започна да спазва диети, от които нямаше кой знае какъв ефект. След като завършихме я бях видяла и разликата беше поразителна, нямаше как да не я попитам как е успява да свали тези килограми и от нея разбрах за диетата с овесени ядки.

Общо взето диетата представлява двуседмично хранене с овесени ядки накиснати с мляко, евентуално със сирене или стафиди. Като 10 лъжици от накиснатите овесени ядки трябва да ти стигнат за целия ден. :!: Разбира се съученичката ми е правила тази диета многократно, в резултат е свалила едни 40-50 килограма. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Много се зарадвах за нея като я видях, но се замислих дали диетата е безопасна? В никакъв случай не бих могла да сваля толкова килограми, но поне мога да пречистя организма си сваляйки излишното ;) Какво ще кажете, бихте ли окачествили като безопасна тази диета :?

Re: Безопасна ли е диетата с овесени ядки?

04 Юли 2014, 13:17

Не мисля, че има с какво да ти навредят, по-скоро ще изчистят организма ти и понеже са си диетични ще отслабнеш от само себе си, едва ли не. Доста ме впечатли, а така и така смятам да отбивам малката, скоро значи и ще пробвам ;) До колкото съм чувала се свалят до 30 кг за 3 месеца :o :o

04 Юли 2014, 13:41

Здравейте,искам да попитам за тази диета с овесените ядки. Просто ги заливаш с кис.мляко и по желание добавяш стафиди,това ли е?

04 Юли 2014, 14:28

polly95 написа:Здравейте,искам да попитам за тази диета с овесените ядки. Просто ги заливаш с кис.мляко и по желание добавяш стафиди,това ли е?

Да, най-добре да е нискомаслено, а с топло мляко (пак с по-ниска масленост) също е добре и стават по-бързо ;) мисля си, че ако не искаш да сваляш всички тези килограми наведнъж, като magda е най-добре да си две седмици (например) на диета и две седмици да се храниш нормално, като имам предвид здравословно - без газирано, хляб, сладко и подобни ;)

04 Юли 2014, 21:29

dessiblond написа:
polly95 написа:Здравейте,искам да попитам за тази диета с овесените ядки. Просто ги заливаш с кис.мляко и по желание добавяш стафиди,това ли е?

Да, най-добре да е нискомаслено, а с топло мляко (пак с по-ниска масленост) също е добре и стават по-бързо ;) мисля си, че ако не искаш да сваляш всички тези килограми наведнъж, като magda е най-добре да си две седмици (например) на диета и две седмици да се храниш нормално, като имам предвид здравословно - без газирано, хляб, сладко и подобни ;)

добре, ама не разбрах, две седмици само овесени ядки, с мляко или вода, за закуска, обед и вечеря, друго не се позволява, така ли е?

07 Юли 2014, 11:43

meri_mari_68 написа:
dessiblond написа:

добре, ама не разбрах, две седмици само овесени ядки, с мляко или вода, за закуска, обед и вечеря, друго не се позволява, така ли е?

Да, две седмици си караш само на овесени ядки с тези другите добавки, друго - не и то в определеното количество (10 с.л.) казано честно аз и преди това ядях това за закуска и обед, защото става бързо, а и засища, но в по-големи количества ядях :oops:

28 Ное 2014, 16:57

Овесените ядки могат лесно да се обърнат срещу нас, трябва да се внимава с количеството, че да не стане обратното! :mrgreen:

09 Дек 2014, 15:35

Това ще е супер скуката, 10 дена да ядеш само овесени ядки, някой би ли издържал на това? :shock:

11 Дек 2014, 17:01

Не знам дали е безопасна, но определено е супер гладна, аз не бих издържала ;)

11 Дек 2014, 17:37

Не смятам, че има безопасна диета, щом се лишаваш от храна, то според мен е опасно това. Ако трябва да става въпрос за безопасно има доста хранителни режими, които не са диети все пак могат да ти помогнат да свалиш килограми!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2