Пускам темичката в Домашен лекар, понеже Мурсалският чай е много полезен и общо взето си има широк спектър на действие - противовъзпалително и антимикробно, антиоксидантно, предполагам има и още до там съм се осведомила, но като цяло си е много полезен.
Цяла зима изкарах на него, а лятото обичам да си правя Мурсалски чай и да го оставям да се изстудява, като се надявам да не губи от свойствата си!
Скоро си говорихме с една приятелка и тя ме светна, че имало два вида Мурсалски чай - единия, който е свободнорастящ и защитен, а другия е култивиран, като се съмнявам някой да продава от диворастящия (въпреки че е възможно да има някой баби и дядовци по селата, които да си берат от време на време), но как да различим култивирания Мурсалски чай от ментето?
Този, който купувам аз е тъмен на цвят, а разбрах, че другия е бледожълт
Вие пили ли сте Мурсалски чай, как според вас е възможно да открием ментето? Какъв е цветът на този, който сте купували и какъв трябва да бъде наистина?