Има ли оперирани заради изкривена носна преграда?

Има ли оперирани заради изкривена носна преграда?

Мнениеот zheleva212 » 10 Юли 2014, 11:21

Единият ми син от миналата зима има проблеми с носа. Ходи по лекари и трима потвърдиха, че има изкривена носна преграда, която всъщност му създава проблемите с носа.

Хъркането и всички други неудобства, които успява да създаде една изкривена носна преграда, казали че може да се повлияят добре от операция, но имаме своите опасения, след като баща му се оперира преди доста години от същото и трайността на ефекта беше около 2 години, след това всичко си продължи по старо му.

Чудех се дали вече не съществуват някакви по-нови методи различни от оперативната намеса или е задължително да се оперира, а след това да се поддържа по някакъв начин?
Надявай се дук да намеря хора, които са оперирани скоро заради изкривен носна преграда, така че да ме посъветват кой е най-добрият вариант, в крайна сметка цял живот на капки за нос, не може! :|
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

Re: Има ли оперирани заради изкривена носна преграда?

Мнениеот Мади Ранчева » 10 Юли 2014, 11:27

Брат ми има известно изкривяване на носната преграда, но за сега това не му създава кой знае какъв проблем, но ползва капки Кармолис, прави си инхалации с тях, препоръча ги и на нас и действието им е невероятно, помагат почти при всичко, защо не опита и сина ти с тях, а след това да реши за операция, нека пробва първо всяка вечер с инхалации и да види как ще се почувства, след това ако имат ефект ще ги прави все по-рядко, като профилактика ;)
Мади Ранчева
 
Мнения: 240
Регистриран на: 21 Яну 2014, 12:37

Re: Има ли оперирани заради изкривена носна преграда?

Мнениеот mila.georgieva-petrova » 16 Мар 2018, 21:34

Искам да споделя съвсем пресен опит по темата, а именно- колко съм доволна от Д-р Георги Кукушев (Отоларинголог) от ВМА , София. Точно преди една седмица той ми направи операция на носна преграда - септопластика. Дълги години преди това имах невероятни проблеми с дишането. Една обикновена хрема при другите минава за 1 седмица, при мен за - 1 месец. Много съм доволна от професионализма и подхода му!!! Той е изключителен иноватор и специалист, който се интересува постоянно от новостите в своята област и по-специално от микроинвазивни методи, които са най-прецизни и в същото време най-щадящи. Подхожда с голямо внимание към пациента и дава изчерпателна информация. В допълнение, операцията е по клинична пътека и е безплатна, поема се от НЗОК. Изключително съм доволна от него и силно го препоръчвам!!!
mila.georgieva-petrova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Мар 2018, 21:33


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта