Странно поведение на куче след преболедуване

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Странно поведение на куче след преболедуване

Мнениеот Harmony » 14 Юли 2014, 11:55

Привет! Пиша Ви, тъй като не зная дали има смисъл да притеснявам ветеринарния лекар, заради странното поведение на кучето ми, най-много да си помислят, че съм странната, не зная какво да правя :oops:

Имам второ кученце - йорки от около 2 месеца. Преди две седмици се разболя - започна да кашля, казаха, че е ларингит и му предписаха сиропче, даването беше много трудно, но в крайна сметка вече е добре.

Проблемът идва от това, че преболедуването кучето ми има странно поведение, изглежда ми унил и тъжен. Преди беше неудържим, постоянно играеше, а сега все едно имаш котка, не можеш да от откриеш из къщата :(
Дали странното му поведение има нещо общо с преболедуването или аз си втълпявам :?
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Странно поведение на куче след преболедуване

Мнениеот JohnLocke » 14 Юли 2014, 11:57

Ако не си го водила след края на лечението, май е по-добре да го заведеш, може да има и нещо друго, просто да не го показва, т.е. показва го, но не по този начин :roll: а и жегите в момента са фактор ;)
JohnLocke
 
Мнения: 70
Регистриран на: 28 Окт 2013, 14:32

Re: Странно поведение на куче след преболедуване

Мнениеот selekta » 16 Юли 2014, 22:05

Здравейте !
В цяла София през последните 2 месеца върлува някакъв вирус, симптомите са кашлица и кихане и май нещо с гърлото, че всички на ''кучешката поляна" смениха нашииниците с нагръдници за да не им се притискат сливици, ларингс и подобни. Моята @#@# не се разболя, защото навреме я отделих на страни от болните, но половината квартал го изкара тоя грип. Не мога да Ви кажа точно с какво ги лекуваха, че гледах да нямаме контакти с други кучета , но чух за инжекции и антибиотици.
Кученцето ви е на 2 месеца и не трябва да ходи на вън все още, но както разбрах имате и друго, което е по-голямо и вероятно го извеждате на вън и може да е донесло вируса на по-малкото
Възможно е вашето кученце е пипнало същия вирус, но е лекувано за друго с медикаменти, които само са туширали симптомите и е недоизлекувано или е получило някакво усложнение от вируса.
Във всички случаи е задължително да го заведетете на ветеринар, най-добре във клиника за да му направят изследвания
selekta
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Юли 2014, 21:28

Re: Странно поведение на куче след преболедуване

Мнениеот Harmony » 25 Юли 2014, 16:45

Благодаря ти много, selekta! Прочетох коментара ти навреме, но не успях да отговоря, оказа се, че не е само кашлицата, наистина си беше болничък, но сега е доста по-добре играем, както преди и отново сме неудържими! :D
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта