Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
17 Юли 2014, 10:41
Момичета казвайте какво да правя. Сега се преместих в нова квартира и от няколко седмици се боря с канала, който постоянно се запушва. Купих решетка за сифона, уж да не влизат отпадъците от мивката в канала, ама ефект няма.
Пробвах с някакви силни химикали, които ми предложиха в магазина, но не знам как се случи така, че ми изгориха ръцете изпаренията докато наливах врялата вода. Някакъв ужас е като се запуши канала и водата се изтича по 5 мин, имам чувство, че ще прелее понякога.
Вие имате ли си начин, по който лесно да отпушвате каналите вкъщи без тези силни химикали, които продават по магазините?
17 Юли 2014, 10:44
и при мене често го има този проблем, един от начините ми, преди да прибегна до тези химикали, за които говориш ти, е да направя вакуум с ръка, какъвто е ефекта и на ръчния уред за отпушване, понеже нямам такъв ръката пак върши добра работа
30 Юли 2014, 16:08
Старо, но изпитано - оцет и сода, действа безотказно!!!
16 Яну 2015, 16:53
Кока кола, но не гарантирам, че няма силни химикали.
20 Яну 2015, 18:16
И аз ползвам сода и оцет, много добре почиства, дори всяка седмица си правя такава чистка.
09 Фев 2015, 14:24
Не знам какъв начин може да има, сигурно сода и гореща вода трябва да свършат работа/
21 Апр 2015, 14:52
Дали ще свърши работа само да се почистят каналите, не ми е запушен, но е мръсен нормално..
27 Апр 2015, 15:56
Майтапа настрана, ако изсипвате нещо в канала, то после търкате или нищо не правите, само сипвате сода и оцет/