Как да се охладим без климатик през летните дни?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как да се охладим без климатик през летните дни?

Мнениеот penny » 29 Юли 2014, 13:20

Привет,
от както застъпиха големите жеги вкъщи е тотален Ад, да не кажа самия Пъкъл :D когато пускам климатика става ужасно студено, дори и да е на 28 градуса духа един леден въздух и веднага започват проблемите ми с носа - запушва се, тече, кихам, ужас е.

Не зная какво да правя така, че да не е студено вкъщи, но да си е хладничко и да се живее някак. Дори да стоя в съседната стая тази история с проблемите ми с носа се повтаря, просто няма угода! Предложете ми как да е охладим без климатик през летните дни и кое е по-добре да се опитам аз да се охладя по някакъв начин или помещението, в което се намирам :roll:
penny

Re: Как да се охладим без климатик през летните дни?

Мнениеот MerryPop » 29 Юли 2014, 13:25

и ние не сме пускали климатика, от както се роди малкия, страх ни е, но аз обожавам студеното душче и си взимам често, а и един вентилатор със сигурност ще свърши добра работа, поне няма да е така задушно, по мое мнение е добре да пускаш щори през деня и да затваряш врати и прозорци, от където влиза горещ въздух!
MerryPop

Мнениеот ivoblinc » 29 Юли 2014, 16:12

и аз съм по-склонен на вентилатор, вярно само движи въздуха, но това е в пъти по-добър вариант, от колкото с ангина след това!
ivoblinc

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Дек 2014, 12:00

ivoblinc написа:и аз съм по-склонен на вентилатор, вярно само движи въздуха, но това е в пъти по-добър вариант, от колкото с ангина след това!

А да бе с този вентилатор да се схванеш изобщо не е добро решение, по-добре е с климатик и насочен да духа на високо, отколкото вентилатор.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот S_Milenska » 17 Дек 2014, 13:11

Само с хладни душове и да стоя на течение ми помага, ако не работи климатика, но не е много здравословно :Р
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 31 Мар 2015, 12:12

MerryPop написа:и ние не сме пускали климатика, от както се роди малкия, страх ни е, но аз обожавам студеното душче и си взимам често, а и един вентилатор със сигурност ще свърши добра работа, поне няма да е така задушно, по мое мнение е добре да пускаш щори през деня и да затваряш врати и прозорци, от където влиза горещ въздух!

Много по-лош вариант вентилатора за детето пред климатика, а и надали ще стои под климатика точно хлапето :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mix_twix » 31 Мар 2015, 14:26

Аз пък не мога да се разхладя без климатик, като изключим и частта с ореховата сянка, но да си взема душ и после видиш ли щяло да ми стане хладно, да бе да ;)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Mon_ton » 01 Апр 2015, 17:27

На мен ми действа добре студен душ и хубаво студено кафе, но бързо пак ми става топло :(
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 02 Апр 2015, 09:15

Винаги съм била без климатик и ми беше супер нормално и добре, според мен е въпрос как свикнеш, на мен жегата не ми пречи.
Slavena

Мнениеот Локумът » 15 Апр 2015, 13:06

Няма начин да се отърва от жегата и хич не я понасям, затова винаги си пускам климатика, било и за малко дори.
Аватар
Локумът

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи