Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Мнениеот kauda » 02 Сеп 2015, 16:29

Звучи много добре !:) Бих пробвала, приятелят ми адски много си пада по чийзкейк, но не съм му правила, май е време да го изненадам. Какво ползвате - заквасена сметана и крема сирене или кисело мляко>? :roll:
Аватар
kauda

Мнениеот svetlozara » 03 Сеп 2015, 08:56

kauda написа:Звучи много добре !:) Бих пробвала, приятелят ми адски много си пада по чийзкейк, но не съм му правила, май е време да го изненадам. Какво ползвате - заквасена сметана и крема сирене или кисело мляко>? :roll:

Зависи, някои го предпочитат с извара и яйца, аз съм яла със заквасена сметана и крема сирене заедно, беше вкусно ;)
svetlozara

Мнениеот Lollipop » 03 Сеп 2015, 09:27

Не съм опитвала нито съм правила чийзкейк,но вярвам, че всичко домашно е далеч по-вкусно. т.е. имам предвид, че домашен чийзкейк не съм опитвала де. Само се чудя, как с крема сирена ще се получи сладост, до колкото съм чела рецепти, дори няма захар някаква в сместта. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Jully » 03 Сеп 2015, 09:42

Lollipop, не знам каква рецепта си гледала, аз имам рецепта за чийзкейк, става невероятен, не е никак труден, излиза около 10лв. :roll: Необходими са 6 пакетчета крема сирене, 200 грама захар, 1 ванилия, 4 яйца. :) за блата: 2 пакета бисквити около 170гр. всеки, аз използвам на Роден край бисквитите, или чаени, най-много ми харесват, може и Закуска, по избор.- бисквити да са. и 100 грама масло за блата.
Най-напред загряваш фурната на около 150градуса.
Разбиваш в робот/блендер или ако трябва и в хаванче става бисквитите и смесваш с маслото, ако правиш в робот или друг уред, слагаш заедно маслото и бисквитите, като стане на ронещо се тесто е готово, залепяш по дъното на тава със свалящ се ринг, не е фатално ако е и обикновена тава. ;)
За плънката: Разбиваш крема сиренето със захарта, когато стане на вкусна смес, слагаш яйцата едно по едно и се разбива добре! Сгаламе в/у бисквитите и печем около 30 минути, готов е когато краят е стегнат, а по средата мърда леко. Когато е готов мажем със сладко по избор, класиката е боровинково сладко. Оставя се да се охлади и се хапва с удоволствие! Рецептата е някъде от интернет, но я имам от толкова години, че не съм си записала първоизточника. :)
Аватар
Jully

Мнениеот Lollipop » 03 Сеп 2015, 09:56

Мерси, Jully< задължително ще пробвам, не звучи никак трудно, та се надявам, че ще се справя :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 03 Сеп 2015, 11:05

Направо правя един скрийншот на рецептата и я пращам, жената довечера ако не ме чака с един такъв чийзкейк не знам, звучи ми супер добре, пък какво е в действителност ще ви кажа утре, ако имам щастието да опитам, разбира се. :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот annamaria » 03 Сеп 2015, 11:23

момичета, тайната на хубавия чийзкейк е в маскарпонето.слага се много малко крема сирене. една приятелка веднъж че черпи у тях с чийзкейк и каза, че основната съставка е маскарпоне.
annamaria

Мнениеот Rali_hr » 03 Сеп 2015, 11:31

annamaria написа:момичета, тайната на хубавия чийзкейк е в маскарпонето.слага се много малко крема сирене. една приятелка веднъж че черпи у тях с чийзкейк и каза, че основната съставка е маскарпоне.

Дали ще успееш да измъкнеш на приятелката си рецептата? :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lisica » 03 Сеп 2015, 12:12

А как го правят този, който е без печене, все гледам, че се слагат яйца, мислих, че е само крем с желатин?
Аватар
Lisica

Мнениеот Andrey » 03 Сеп 2015, 12:30

Засега ще се доверяваме на първата рецепта, пък после като кажат нова ще пробваме. ГОлям съм фен на чийзкейка, много го обичам, редовно си купувам, обаче ако мога да си направя домашен ще е супер, дано да се получи вкусно!
Аватар
Andrey

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети