Lollipop, не знам каква рецепта си гледала, аз имам рецепта за чийзкейк, става невероятен, не е никак труден, излиза около 10лв.

Необходими са 6 пакетчета крема сирене, 200 грама захар, 1 ванилия, 4 яйца.

за блата: 2 пакета бисквити около 170гр. всеки, аз използвам на Роден край бисквитите, или чаени, най-много ми харесват, може и Закуска, по избор.- бисквити да са. и 100 грама масло за блата.
Най-напред загряваш фурната на около 150градуса.
Разбиваш в робот/блендер или ако трябва и в хаванче става бисквитите и смесваш с маслото, ако правиш в робот или друг уред, слагаш заедно маслото и бисквитите, като стане на ронещо се тесто е готово, залепяш по дъното на тава със свалящ се ринг, не е фатално ако е и обикновена тава.
За плънката: Разбиваш крема сиренето със захарта, когато стане на вкусна смес, слагаш яйцата едно по едно и се разбива добре! Сгаламе в/у бисквитите и печем около 30 минути, готов е когато краят е стегнат, а по средата мърда леко. Когато е готов мажем със сладко по избор, класиката е боровинково сладко. Оставя се да се охлади и се хапва с удоволствие! Рецептата е някъде от интернет, но я имам от толкова години, че не съм си записала първоизточника.