Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
08 Авг 2014, 10:36
Преди да забременея поне два пъти в годината ходих да кръводарявам и се чувствах наистина полезна на обществото.
За съжаление хората кръводаряват най-вече, когато се изисква това от тях, например техен роднина се нуждае от операция
Последния път, когато отидох ме претеглиха и измериха, в крайна сметка ме пратиха да си ходя, понеже съм била твърде слаба

след време пак бих опитала

- img_tools.php.jpg (7.5 KiB) Прегледано 1010 пъти
Вие кръводарявате ли и ако не - защо? Бихте ли го направили по време на кампании като тази в Дупница?
08 Авг 2014, 10:38
хм, никога не съм се замисляла, но да, бих кръводарила, но какво се изисква, т.е. правиш ли си някакви изследвания преди това или попълваш само формуляр, че си здрав?
08 Авг 2014, 11:01
моя близка кръводарява скоро и до колкото си спомням каза, че са й направили тест за спин, такъв на момента и е попълнила формуляр, може би има и нещо друго, просто съм забравила.
08 Авг 2014, 11:04
Направете го и не разчитайте на ромите пред пунктовете, те не са най-добрият вариант.
24 Ное 2014, 17:26
Никога не съм, честно да си призная не знам дали бих го направила, аз съм много, много страхлива, а като знам, че това може да спази живот и ме хваща яд, че постъпвам така.
25 Ное 2014, 09:56
Никога не съм дарявала кръв, от друга страна не е ли опасно за самия кръводарител, ако ходи да речем 2 пъти в годината, организма на привиква ли на това положение? Какво става, когато спреш да даряваш?
26 Фев 2016, 14:50
Ако нямах анемия, бих дарявала.
23 Мар 2017, 13:25
Дарявала съм веднъж. Има хора, за които това е един вид признание, което аз адмирирам!
23 Мар 2017, 16:26
Не съм дарявала, страх ме е, може би някой път ще го направя, знам ли, не мога да кажа от сега бих или не бих.
12 Мар 2019, 12:07
Бих го правила, нямам страх от игли и тем подобни. По-скоро проблемът ми е как да отсъствам от работа за целта. И това е била причината често да не дарявам кръв всъщност