Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Чести, безпричинни болки в корема на дете – какво ще помогне?

11 Авг 2014, 13:00

Синът ми често има болки в корема. Ходили сме на много прегледи и изследвания, но до сега нищо никъде не е открито, болката остана безпричинна, казват, че ще го израсте :roll:
в крайна сметка не мога да чакам и да го гледам как се превива през вечер, затова реших да пробвам с някакви билки, които успокояват коремчето.
children.jpg
children.jpg (19.5 KiB) Прегледано 683 пъти

Видях рецепта за чай от розмарин, който много се надявам да ни помогне, но ще очаквам да се включите в предложения за билки, които ще помогнат при честите и безпричинни болки в корема на дете.
За мамите преживели този проблем смятате ли, че проблем има в храносмилането детето ми и от това се получават болките в корема или причината е друга?

Re: Чести, безпричинни болки в корема на дете – какво ще помогне?

11 Авг 2014, 13:10

Години наред съм била по този начин, причина не се откри, а и с времето болката идваше все по-рядко, така че не се притеснявай, може да пробваш, наистина с това чайче от розмарин, дано има поне минимален ефект!

11 Авг 2014, 14:36

Препоръчвам ти топъл чай от мента или джоджен преди сън леко подсладен. Действа добре и на съня- не е неприятен за пиене. Научете детето всяка сутрин да ходи по голяма нужда още в къщи.

11 Авг 2014, 16:26

crazy написа:Препоръчвам ти топъл чай от мента или джоджен преди сън леко подсладен. Действа добре и на съня- не е неприятен за пиене. Научете детето всяка сутрин да ходи по голяма нужда още в къщи.

и аз си правих такъв преди да легна, понеже имах известни проблеми със съня, през последните месеци кръвното ми е много ниско и не мога да пия чай от мента :|

24 Ное 2014, 17:28

Може би детето има газове, много е неприятно. Затоплянето може да има много добър ефект, особено крачетата и корема ако се стоплят.

16 Яну 2015, 12:41

crazy написа:Препоръчвам ти топъл чай от мента или джоджен преди сън леко подсладен. Действа добре и на съня- не е неприятен за пиене. Научете детето всяка сутрин да ходи по голяма нужда още в къщи.

А джоджена не запича ли, не е ли малко противоположно това, което казваш?
Според мен детето има газове, внимавайте какво яде, давайте му неща, които не дразнят стомаха, винаги му давайте хляб! :)

19 Яну 2015, 11:05

Все си мисля, че това са газове и ако изобщо не съобразявате храненето си със симптомите на детето хич няма да му мине скоро, може просто да му е по-чувствителен стомаха, бъдете внимателни. :)

25 Яну 2015, 10:48

Ако са чак толкова чести ехография не е лошо да се направи на коремните органи, иначе и аз гласувам за газове :)

23 Мар 2015, 12:33

Освен джоджен, то може да ползваш и лайка, а както и клеева тинктура, прополисът супер много помага на стомаха. Надявам се за толкова време да сте го израснали проблема. :)

24 Мар 2015, 14:46

А може детето просто да има непоносимост ъм някои храни, бъдете внимателни с какво го храните и наблюдавайте, аз също не мога да ям зеле да речем или пък кисели храни, после умирам от болки.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2