Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 15:19

А имате ли идея как да си напълним бонбон с алкохол? :roll:

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 15:35

Можеш да си напълниш бонбони с някакви сушени плодове накиснати в алкохол + алкохол. Не знам дали само с алкохол ще стане. Но ти трябва шоколад по избор, някакъв крем (може да се направи шоколадов ганаш - той се прави от сметана и шоколад, или нещо друго), накиснатите плодове в алкохол, алкохола (ром или каквото искаш).

Разтапяш шоколада на водна баня и разпределяш част от него в шоколадовите форми. След като стегнат сипваш алкохол + сушените плодове. отгоре малко крем, който ще служи като основа за долното шоколадово капаче. Слагат се пак в камерата докато стегнат и накрая се разтапя останалия шоколад и се изсипва като капачета. Пак в камерата и пос е са готови за ядене. Не съм правила, но понеже съм правила разни други и така смятам, че биха станали.
Шоколада трябва да се разпредели добре по стените на формите затова може да се нанася с четка или някаква клечка или да се изсипе малко количество и да се разлее като се поразклати.

Иначе има всякакви домашни бонбони. Може да се ползва една основна рецепта и да се импровизира според вкусовете.
Може да се правят бонбони от сушени плодове, пълни с ядки и обляти в черен шоколад (или шоколад по избор). Правила съм с портокалови резени, които са захаросани предварително и сини сливи пълнени с орехи.

Може да се правят трюфели от кувертюр, сметана, подправки,
От ядки и сушени плодове.
Правила съм рафаело. И с тях може да се импровизира. примерно може в сместа да се сложат начупени вафли или вафлени корички за да стане по хрупкаво.
Правила съм от бисквити и крема сирене със заливка от шоколад.
От бисквити, масло, ядки, подправки.
Много обичам да правя бонбони и са ми много вкусни.

Може да се правят във форми с различни кремове. Примерно черен шоколад за основа с пълнеж от ментов ганаш от бял шоколад. Могат да са веган или с животински продукти.
Правила съм шоколадови дискчета покрити със сушени плодове и ядки. Разтапя се на водна баня шоколад (бял, черен, млечен какъвто обичате) и може да му се добавят някакви подправки (канела, ванилия, мента, портокалови, лимонови кори и т.н.), но може и без. С лъжица се слагат на разстояние върху пекарска хартия. Трябва да станат като дискчета. не много големи. И отгоре се покриват с каквито неща искате.

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 16:22

Пак ми потекоха лигите Бърборино :mrgreen:
Ще пратиш всички диети е небитието с тези вкусни обяснения, само си представям някой разтечен шоколад..мммммм :P

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 16:40

:mrgreen: От време на време може да се хапне според мен. За повод или нещо такова. Човещинка все пак :mrgreen:
А и има по-здравословни варианти. Примерно тези със сините сливи (или веган бонбоните, които са само от сушени плодове, ядки, какао и т.н. полезни неща). Хубаво е да се вземат от био магазин за да сме сигурни, че не са обработвани със захар и други неща ами са просто изсушени. Измиват се. Може да се накиснат за кратко в алкохол и след това да се подсушат. Без костилка трябва да са. После се разтварят с пръст и вътре се пълнят с парче орех/бадем. И веднага след това се потапят в разтопен черен шоколад (със съдържание на какао над 50-60%). Хем вкусно хем полезно :lol:
Обаче си мисля, че дори от време на време да посегнем и към нещо не толкова здравословно, а към някой хубав млечен бонбон пак си е ок. Не го правим всеки ден все пак. Човек трябва да си доставя и някаква наслада с храната.
Шоколадът ми е голяма страст :lol: Нищо, че ям рядко.

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 16:51

Burborino написа::mrgreen: От време на време може да се хапне според мен. За повод или нещо такова. Човещинка все пак :mrgreen:
А и има по-здравословни варианти. Примерно тези със сините сливи (или веган бонбоните, които са само от сушени плодове, ядки, какао и т.н. полезни неща). Хубаво е да се вземат от био магазин за да сме сигурни, че не са обработвани със захар и други неща ами са просто изсушени. Измиват се. Може да се накиснат за кратко в алкохол и след това да се подсушат. Без костилка трябва да са. После се разтварят с пръст и вътре се пълнят с парче орех/бадем. И веднага след това се потапят в разтопен черен шоколад (със съдържание на какао над 50-60%). Хем вкусно хем полезно :lol:
Обаче си мисля, че дори от време на време да посегнем и към нещо не толкова здравословно, а към някой хубав млечен бонбон пак си е ок. Не го правим всеки ден все пак. Човек трябва да си доставя и някаква наслада с храната.
Шоколадът ми е голяма страст :lol: Нищо, че ям рядко.

Не смятам, че е проблем да се направят едни хубави здравословни бонбони и да се покрият с качествен черен шоколад например, според мен не е никакво прегрешение :idea:

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 16:52

Правила съм си разни, собствени смеси от този тип не веган суровите бонбони, но най-любими са ми с шоколад в ефектни форми :)

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

04 Фев 2015, 17:03

Разтопен шоколад, масло и мъъъничко мляко, после във формички хаха :))

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

04 Фев 2015, 17:28

Anka написа:Разтопен шоколад, масло и мъъъничко мляко, после във формички хаха :))
Да това е идеален вариант, пък особено сега за Св. Вальо ще са супер ;)

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

13 Май 2016, 10:38

Правя много обикновени бонбони. Фурми, ядки, малко мед и кокосови стърготини, стават много вкусни и много бързо. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2