Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

18 Авг 2014, 15:29

Много ми се иска да приготвя домашни бонбони, едно приятелско семейство ще ни идват нагости, а те много уважават домашно приготвената храна, било то вечеря, десерт, разядка, каквото се сетите, затова мисля, че биха се зарадвали и на домашно приготвени бонбони.

Четох някаква кулинарна книга от едно време, но мисля, че бихте ми помогнали и с по-добри рецепти за домашни бонбони, от тези, които прочетох.
bonbons3.jpg
bonbons3.jpg (25.56 KiB) Прегледано 1094 пъти

Много интересно ми стана дали продават форми за бонбони, както тези за мъфини, понеже до сега никъде не съм виждала :? и ако продават къде мога да намеря, за да излея в тях сместа от домашните бонбони? :?

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

18 Авг 2014, 15:40

Не съм виждала никъде, но предполагам и формички за лед буха свършили същата работа, всъщност никакви рецепти не зная за домашно бонбони, но се надявам да науча, поне ако са шоколадови да зная какъв шоколад съм сложила в тях! :idea:

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

20 Авг 2014, 14:57

Много ми се иска да приготвя бонбони пияна вишна, много обичам, а не мога постоянно да купувам и мисля, че ще успея да ги направя в пъти по-вкусни и няколко идеи по-здравословни!

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

24 Авг 2014, 19:29

Нашият вариянт за домашно приготвени бонбони:
от: http://bgshop.in/content/7-domashni-bonboni-rafaelo

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

60 ГР. НИШЕСТЕ ВАНИЛИЯ

¾ Ч.Ч. ЗАХАР

400 МЛ. КОКОСОВО МЛЯКО

120 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ

200 ГР. БАДЕМИ

4 БР. ВАНИЛЕНА ЗАХАР
Изображение
ПРИГОТВЯНЕ:

КОКОСОВОТО МЛЯКО И 200 МЛ. ВОДА СЕ ЗАГРЯВАТ, И КОГАТО ТЕЧНОСТТА ЗАВРИ СЕ ПРИБАВЯ ЗАХАРТА. НИШЕСТЕТО СЕ РАЗТВАРЯ В 100 МЛ. ВОДА, ХУБАВО СЕ РАЗБЪРКВА И НА ТЪНКА СТРУЯ СЕ ДОБАВЯ КЪМ КОКОСОВОТО МЛЯКО. ПРИБАВЯ СЕ ВАНИЛЕНАТА ЗАХАР И 60 – 70 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. РАЗБЪРКВА СЕ 2 – 3 МИНУТИ И СЕ ОТСТРАНЯВА ОТ КОТЛОНА. ТОПЛАТА СМЕС СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ПОДХОДЯЩИ ФОРМИЧКИ. ИЗПОЛЗВАХ ФОРМИЧКА ЗА МИНИ МЪФИНИ. КОЛИЧЕСТВОТО КРЕМ Е ЗА 24 БРОЯ. ВЪВ ВСЯКА ХАПЧИЦА СЕ СЛАГАТ 2 БАДЕМА. БАДЕМИТЕ МОЖЕ ДА СА СУРОВИ ИЛИ ПЕЧЕНИ, КАТО ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАКИСНАТ В ГОРЕЩА ВОДА И ДА СЕ ОБЕЛЯТ. СЛЕД КАТО КРЕМА СЕ ОХЛАДИ, ФОРМИЧКАТА СЕ ПРИБИРА В ХЛАДИЛНИК И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОЙ НЯКОЛКО ЧАСА, А НАЙ – ДОБРЕ ЦЯЛА НОЩ. БОНБОНИТЕ СЕ ИЗВАЖДАТ ОТ ФОРМИЧКИТЕ И С МОКРИ РЪЦЕ СЕ ДООФОРМЯТ КАТО ТОПЧЕТА, КОИТО СЕ ОВАЛВАТ В КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. ОСТАВЯТ СЕ ДА СЕ ОХЛАДЯТ ЗА ОКОЛО ЧАС В ХЛАДИЛНИК И СА ГОТОВИ ЗА КОНСУМАЦИЯ.

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

25 Авг 2014, 12:16

agro написа:Нашият вариянт за домашно приготвени бонбони:
от: http://bgshop.in/content/7-domashni-bonboni-rafaelo

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

60 ГР. НИШЕСТЕ ВАНИЛИЯ

¾ Ч.Ч. ЗАХАР

400 МЛ. КОКОСОВО МЛЯКО

120 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ

200 ГР. БАДЕМИ

4 БР. ВАНИЛЕНА ЗАХАР
Изображение
ПРИГОТВЯНЕ:

КОКОСОВОТО МЛЯКО И 200 МЛ. ВОДА СЕ ЗАГРЯВАТ, И КОГАТО ТЕЧНОСТТА ЗАВРИ СЕ ПРИБАВЯ ЗАХАРТА. НИШЕСТЕТО СЕ РАЗТВАРЯ В 100 МЛ. ВОДА, ХУБАВО СЕ РАЗБЪРКВА И НА ТЪНКА СТРУЯ СЕ ДОБАВЯ КЪМ КОКОСОВОТО МЛЯКО. ПРИБАВЯ СЕ ВАНИЛЕНАТА ЗАХАР И 60 – 70 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. РАЗБЪРКВА СЕ 2 – 3 МИНУТИ И СЕ ОТСТРАНЯВА ОТ КОТЛОНА. ТОПЛАТА СМЕС СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ПОДХОДЯЩИ ФОРМИЧКИ. ИЗПОЛЗВАХ ФОРМИЧКА ЗА МИНИ МЪФИНИ. КОЛИЧЕСТВОТО КРЕМ Е ЗА 24 БРОЯ. ВЪВ ВСЯКА ХАПЧИЦА СЕ СЛАГАТ 2 БАДЕМА. БАДЕМИТЕ МОЖЕ ДА СА СУРОВИ ИЛИ ПЕЧЕНИ, КАТО ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАКИСНАТ В ГОРЕЩА ВОДА И ДА СЕ ОБЕЛЯТ. СЛЕД КАТО КРЕМА СЕ ОХЛАДИ, ФОРМИЧКАТА СЕ ПРИБИРА В ХЛАДИЛНИК И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОЙ НЯКОЛКО ЧАСА, А НАЙ – ДОБРЕ ЦЯЛА НОЩ. БОНБОНИТЕ СЕ ИЗВАЖДАТ ОТ ФОРМИЧКИТЕ И С МОКРИ РЪЦЕ СЕ ДООФОРМЯТ КАТО ТОПЧЕТА, КОИТО СЕ ОВАЛВАТ В КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. ОСТАВЯТ СЕ ДА СЕ ОХЛАДЯТ ЗА ОКОЛО ЧАС В ХЛАДИЛНИК И СА ГОТОВИ ЗА КОНСУМАЦИЯ.

Наистина звучат адски добре, но дали може кокосовото мляко да се замести с краве, понеже в нашия град рядко се среща, а ако го има то е на безумна цена?! :shock: :?

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

29 Сеп 2014, 10:10

lussy написа:
agro написа:Нашият вариянт за домашно приготвени бонбони:
от: http://bgshop.in/content/7-domashni-bonboni-rafaelo

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

60 ГР. НИШЕСТЕ ВАНИЛИЯ

¾ Ч.Ч. ЗАХАР

400 МЛ. КОКОСОВО МЛЯКО

120 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ

200 ГР. БАДЕМИ

4 БР. ВАНИЛЕНА ЗАХАР
Изображение
ПРИГОТВЯНЕ:

КОКОСОВОТО МЛЯКО И 200 МЛ. ВОДА СЕ ЗАГРЯВАТ, И КОГАТО ТЕЧНОСТТА ЗАВРИ СЕ ПРИБАВЯ ЗАХАРТА. НИШЕСТЕТО СЕ РАЗТВАРЯ В 100 МЛ. ВОДА, ХУБАВО СЕ РАЗБЪРКВА И НА ТЪНКА СТРУЯ СЕ ДОБАВЯ КЪМ КОКОСОВОТО МЛЯКО. ПРИБАВЯ СЕ ВАНИЛЕНАТА ЗАХАР И 60 – 70 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. РАЗБЪРКВА СЕ 2 – 3 МИНУТИ И СЕ ОТСТРАНЯВА ОТ КОТЛОНА. ТОПЛАТА СМЕС СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ПОДХОДЯЩИ ФОРМИЧКИ. ИЗПОЛЗВАХ ФОРМИЧКА ЗА МИНИ МЪФИНИ. КОЛИЧЕСТВОТО КРЕМ Е ЗА 24 БРОЯ. ВЪВ ВСЯКА ХАПЧИЦА СЕ СЛАГАТ 2 БАДЕМА. БАДЕМИТЕ МОЖЕ ДА СА СУРОВИ ИЛИ ПЕЧЕНИ, КАТО ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАКИСНАТ В ГОРЕЩА ВОДА И ДА СЕ ОБЕЛЯТ. СЛЕД КАТО КРЕМА СЕ ОХЛАДИ, ФОРМИЧКАТА СЕ ПРИБИРА В ХЛАДИЛНИК И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОЙ НЯКОЛКО ЧАСА, А НАЙ – ДОБРЕ ЦЯЛА НОЩ. БОНБОНИТЕ СЕ ИЗВАЖДАТ ОТ ФОРМИЧКИТЕ И С МОКРИ РЪЦЕ СЕ ДООФОРМЯТ КАТО ТОПЧЕТА, КОИТО СЕ ОВАЛВАТ В КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ. ОСТАВЯТ СЕ ДА СЕ ОХЛАДЯТ ЗА ОКОЛО ЧАС В ХЛАДИЛНИК И СА ГОТОВИ ЗА КОНСУМАЦИЯ.

Наистина звучат адски добре, но дали може кокосовото мляко да се замести с краве, понеже в нашия град рядко се среща, а ако го има то е на безумна цена?! :shock: :?


Аз съм на принципа проба-грешка. Може да стане и по-хубаво, не съм пробвал. Нека, който първи направи опита да сподели резултата :P

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

27 Ное 2014, 10:23

Супер рецепти, във формички за лед могат да се направят, а и вече продават форми за бонбони! Аз правя кокосови топчета, слагам каквото ми хареса и мноого кокос :P

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

03 Дек 2014, 13:29

Не съм правила такъв вид бонбони, но съм виждала направени и с кокос, много апетитно изглеждат ;)

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

29 Дек 2014, 13:28

Правила съм шоколадови - разтапяш шоколад и го изсипваш в собствени форми! :lol:

Re: Домашни бонбони – знаете ли как се приготвят?

28 Яну 2015, 14:58

Има много форми за бонбони, особено за шоколадови и стават ного добре вътре ;))
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2