Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
08 Сеп 2015, 14:21
Anka написа:Много харесвам печените чушки, но разбира се само червените. Макар че чушките не са само тези за пълненето

Аз много обичам малки зелени чушки, опечени на скарата, поръсени с оцет, лук, чесън, магданоз и олио, малко соев сос! Страхотни на вкус

))
И аз ги обожавам, а тази година честно да ти кажа не съм си правила нищо такова, за съжаление.

Обаче скоро мисля да променя това
08 Сеп 2015, 17:09
И аз ги ям, ама тая година не съм се сещал да си направя
09 Сеп 2015, 11:29
miron написа:И аз ги ям, ама тая година не съм се сещал да си направя

Добре си подхождат с ракия, дам и една хубава голяма доматена салата.
09 Сеп 2015, 15:49
mix_twix написа:miron написа:И аз ги ям, ама тая година не съм се сещал да си направя

Добре си подхождат с ракия, дам и една хубава голяма доматена салата.

И с много магданоз! Като отива на село на вилата първата работа е да се извади скарата и да се обарат чушките, рядко има да си занесем в града
09 Сеп 2015, 16:09
Аз не ги харесвам с магданоз, но иначе никак не са зле, определено обаче им трябва къшей хляб и хубава салата.
10 Сеп 2015, 16:49
Вкусни са да, но после имам адски киселини
11 Сеп 2015, 10:49
kauda написа:Вкусни са да, но после имам адски киселини

Хапвай си ги с нещо друго.
в момента тези чушки са някакъв хит по кулинарните групи, явно всички ги ядат. Само че аз съм яла все ситни чушки - рибки или чорбаджийски, а гледам, че правят и с едри червени чушки.
14 Апр 2016, 15:58
Пак им дойде времето, скоро ги ядох само че сосът им беше не с лук и оцет и чеън както сме свикнали, ами ги ядох със сладко кисел сос като за пиле :)
15 Апр 2016, 09:07
Печените чушки са ми любими и често си ги приготвям на фурна с кашкавал и сирене. Слагам отдолу на тавата печените чушки, върху тях сирене и кашкавал, пак чушки и така нататък. Накрая заливам с разбито яйце и прясно мляко, подправки, слагам малко масло и запичам.
15 Апр 2016, 10:25
klara написа:Печените чушки са ми любими и често си ги приготвям на фурна с кашкавал и сирене. Слагам отдолу на тавата печените чушки, върху тях сирене и кашкавал, пак чушки и така нататък. Накрая заливам с разбито яйце и прясно мляко, подправки, слагам малко масло и запичам.
оф, звучи толкова добре, жалко че е адски нездравословна комбинация, но си представям вкуса, сигурно е божествен :)