Смятате ли, че липсата на нощен сън би могла да доведе до заболявания?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Смятате ли, че липсата на нощен сън би могла да доведе до заболявания?

Мнениеот ramimni » 19 Авг 2014, 12:50

От години работя на смени, но пък много ми харесва. По принцип съм нощна птица и това, че нощният сън липсва не ми пречи по никакъв начин!
article-.jpg
article-.jpg (9.34 KiB) Прегледано 831 пъти

Обаче ме притесни новина, които прочетох във Фрамар. Става дума за липсата на нощен сън, която не само може да доведе до напълняване, но и до различни заболявания, като диабет и да даде отражения върху хормоналния баланс? :|

Нямам особен проблем с килограмите, но никога не съм се изследвала за нещо по-сериозно, а и ме успокоява до някъде факта, че в семейството ми няма хора, които да боледуват от диабет :? Смятате ли, че това е истина и че липсата на нощен сън би могла да доведе до заболявания, от които да си патиш след време. :?
ramimni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 29 Яну 2014, 17:18

Re: Смятате ли, че липсата на нощен сън би могла да доведе до заболявания?

Мнениеот red_eyes » 19 Авг 2014, 12:54

Само няколко месеца съм работила на смени, но точно преди да напусна липсата на нощен сън до толкова ме мореше, че имах чувство, че откачам :( бях някъде между световете. :mrgreen: А и е съвсем логично хормоните ти се разбъркат, а и това да доведе до напълняване, за диабета, нищо не мога да кажа, но ти щом си от дълги години на такава работа, не мисля, че ще можеш лесно да си обърнеш отново режима :|
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Смятате ли, че липсата на нощен сън би могла да доведе до заболявания?

Мнениеот LaCoquine » 19 Авг 2014, 15:39

Мисля, че по-големият проблем би бил, ако не можеш да спиш нощем, а ти се спи през деня. Аз не бих издържала, бих сменила работата си, но щом ти харесва и ти е удобно, по-скоро би ти навредило да стресираш организма си, като го натовариш да промени режима си!
LaCoquine
 
Мнения: 291
Регистриран на: 10 Юли 2014, 14:58


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта