Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Поливали ли сте цветята с водата от варива или аквариум и има ли ефект?

22 Авг 2014, 11:27

Приятелка, която има огромен аквариум ми каза, че използва водата от него, за да полива цветята и те в действителност са избуели.
Но поради липсата на аквариум вкъщи, не мога да използвам съвета й, но пък майка ми спомена, че и с водата от варивата, разбира се, тези които не я "изпиват", също може да се използва за поливане на цветята, като течен тор! :?
Details_108.jpg
Details_108.jpg (85.22 KiB) Прегледано 1571 пъти

Странно ми е, обаче дали може да се използва вода от спагети или макарони, какви толкова съставки може да има в нея, за да подхранят почвата :roll:
И нещо по-важно, което ме интересуваше, дали това може да се използва и като тор, който подпомага цъфтежа :?:

Re: Поливали ли сте цветята с водата от варива или аквариум и има ли ефект?

22 Авг 2014, 11:30

Най-често им слагам утайка от кафе, но ги поливам и с водата от картофите, въпреки че не ми се случва да варя често. Мисля имат добър ефект, но не мога да ти кажа дали влияят на растежа, не мисля, че имам цветя вкъщи, които да цъфтят! :oops: :D :D

26 Авг 2014, 11:44

Утайката от кафе, както и водата от картофите са незаменими при мен, моя приятелка купува изкуствени торове, но какъв е смисълът, при положение, че особено през зимата често си варим картофки

30 Дек 2016, 15:39

Не знам, че и водата от аквариума може да служи като тор. Много мирише тя, няма ли да умирише къщата :lol: ?

30 Дек 2016, 16:57

учудвам се че водата от аквариум може да се използва, ам аот друга страна нали си има тор от рибките, защо да не... :roll:

22 Авг 2017, 09:42

С водата от аквариума за първи път чувам, но не се учудвам. Незнайно защо, изпражненията на всякакви животни, явно са много ползотворни за почвата. :mrgreen:
Знам, че може да се използва водата, в която си варила яйца и тя била полезна за растенията. За варивата чувам за първи път. А то дали ще изпиват водата или не, завиис колко вода си сложила. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: