Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот red_eyes » 25 Авг 2014, 15:06

Снощи бяхме седнали с приятели в едно ресторантче, много приятно с италианска кухня.

Когато видях, че предлагат равиоли реших, че е време и аз да опитам.
crock_pot_ravioli_1.jpg
crock_pot_ravioli_1.jpg (50.89 KiB) Прегледано 646 пъти
ами ето, само като ги гледам огладнявам, а току-що обядвах! :lol:
Харесаха ми много, тези които поръчах бяха с моцарела, но имаше и други видове, към които съм склонна да експериментирам.

Стана ми интересно дали ще мога да си направя равиоли в домашни условия, дали има нещо по-различно в тестото и какво трябва да бъде то :roll:

Също, що се отнася до плънката за равиоли приготвени в домашни условия, когато тя иска по-дълго време за приготвяне, т.е. не е просто вид сирене, дали трябва да се направи предварително, преди да се сложи в самото тесто :? :?
Надявам се да споделите опит... :)
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Грохот » 25 Авг 2014, 15:10

До колкото зная се варят за много кратко, така че задължително ще ти се наложи плънката да я приготвиш почти до готовност отделно. Иначе тестото не е кой знае какво - за половин килограм брашно слагаш едно цяло яйце и 4 жълтъка с 50 мл. вода и сол навкус ;) от там нататък за плънката програмата е свободна ;)
Грохот
 
Мнения: 260
Регистриран на: 13 Май 2014, 13:13

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот niya_mazova » 25 Авг 2014, 16:11

Не зная за разликата между равиоли и пелмени, но аз съм опитвала пелмени и въобще не ми харесаха, самото варено тесто е кофти, а казано честно наистина не зная дали има разлика в тях или само в имената им :roll:
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Anka » 16 Дек 2014, 16:45

И за мен е същото като пелмени, разликата може би е във формата, а и равиолите не са ли италиански, а пелмените - руски?
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Kaya » 16 Дек 2014, 18:01

Никога не съм опитвала, трябва да пробвам. Но пелмените не се ли правят от тесто тип хлебно, а тази ми изглеждат като паста, знам ли и аз ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот silver933 » 17 Дек 2014, 13:30

Не знам как се правят, обаче изглеждат много вкусно безспорно :)
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот sofi_black » 17 Дек 2014, 13:40

Мисля, че между равиолите и пелмените разликата е минимална и не зная как се правят в домашни условия, но съм убедена, че продават. Можеш да опиташ да намериш рецепта в някой блог, на мен когато ми трябват някакви по-завъртени неща търся първо по блоговете :idea: :) :)
sofi_black
 
Мнения: 488
Регистриран на: 05 Ное 2013, 14:39

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Rali_hr » 17 Дек 2014, 14:11

Е то кой знае какво няма за измисляне, хехе ;) Вкусни са, аз само пелмени съм яла и то преди много години..
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Snejna » 21 Яну 2015, 14:22

Аз съм им почитател на равиолите с моцарела, страшна вкусотия ;)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Равиоли – как да си направя в домашни условия?

Мнениеот Lili_pili » 18 Фев 2015, 15:48

Никога не съм опитвала равиоли, но мисля, че няма да мога да се справя и няма да са по вкуса ми, те не са ли същите като пелмените или се бъркам?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта