Правили ли сте си риботерапия, имаше ли положителен ефект върху здравето ви?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Правили ли сте си риботерапия, имаше ли положителен ефект върху здравето ви?

Мнениеот niya_mazova » 29 Авг 2014, 11:05

В сайта прочетох за пръв път за риботерапията. Всъщност преди това съм чувала, че се прилага и в България, но явно с различна цел от тази в Куба.

Там наистина може да се нарече терапия, тъй като е оказала положителен ефект върху хора със сериозни заболявания като диабет, високо кръвно, псориазис и пациенти с депресия.
fish.jpg
fish.jpg (40.71 KiB) Прегледано 589 пъти
До колкото разбирам самата риботерапия е особено приятна процедура - пускат релаксираща музика, преплетена с звука на вълни като целта е максималното приближаване на хората до природата и съчетаване на приятното усещане от рибките с картината, която изниква докато слушаш музика!

Интересувам се дали риботерапията в този си лечебен вид съществува и в България, въпреки че на мен по-скоро ми изглежда като мечта и за тези от вас, които са посещавали, след колко процедури се е появил положителният ефект върху здравето ви :?
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Правили ли сте си риботерапия, имаше ли положителен ефект върху здравето ви?

Мнениеот Nightmare » 29 Авг 2014, 11:09

Видях снимка на моя позната във фейсбук, която беше ходила на подобна терапия, но не съм запозната какво точно представлява, помня, че се намираше това място някъде край Варна :? замислих се за заболяванията, които си написала и се чудех дали тези рибки са от един и същ вид, за да лекуват, както псориазис, така и диабет, също и депресия, твърде са различни, не зная :?
Nightmare
 
Мнения: 494
Регистриран на: 11 Ное 2013, 15:00

Re: Правили ли сте си риботерапия, имаше ли положителен ефект върху здравето ви?

Мнениеот iwoni » 10 Май 2016, 12:28

За първи път видях такова нещо миналото лято и то не беше в някой център, а на централната улица. Един голям аквариум с някакви рибки и ти си потапяш краката при тях. Предполагам, че не е същата терапия, но го представяха като релаксираща процедура, даже и леко козметична - рибките ти почиствали мъртвата кожа :grin: . Не се осмелих да пробвам, а и цената беше леко соленичка :mrgreen: .
iwoni
 
Мнения: 483
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:14


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта