Уредчето на пара ми е любимо.
Имам точно такова, казвали ми някои пеперудка, някои не знам си какво, за мен известно като "онова, дето се сгъва". Разпадна се много бързо, затова се преориентирах и аз, както правят и много готвачи по телевизията и си готвя вече в метален гевгир. Няма разпадане, лесно се изсипва храната, за разлика от онази "пеперудка"
А какво слагам вътре... изборът е огромен: Риба (най-вкусно рибата става на пара!!!!!!!!!), карфоти, броколи (невероятни, но се правят до 5 минути макс), моркови, всякакви зеленчуци, месо освен риба не съм пробвала, но със сигурност ще се получи добре и пилешкото. Това е, че няма как да овкусиш предварително, защото всичко изпада във водата долу, трябва да е нещо, което може да се овкуси после допълнително. От нездравословната гама влизат кренвиршите, както казаха, спомен са ми от детството, хлябът може така да си възвърне добрите качества и отново да стане мек. Става и да се прави спанак вътре, вместо да се слага в масло и т.н.