Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Мнениеот mimeto90 » 09 Сеп 2014, 21:45

Осъзнавам, че все по-малко хора биха помогнали на непознат изпаднал в нужда насред улицата, например :| това е адски тъжно, но като се замисля и аз самата не мога да давам първа помощ, единственото, което мога да направя е да повикам спешна помощ :!:
image.jpg
image.jpg (31.01 KiB) Прегледано 1597 пъти
Това ме накара да се замисля, дали само нежеланието у хората ги спира да не дадат първа помощ или основното е незнанието :?

От друга страна се замислям, че и сама на себе си не бих могла да помогна в спешна ситуация, тъй като единственото нещо, което правя е да се паникьосам, за съжаление :(

Та въпросът ми е можете ли да давате спешна помощ и дали смятате, че всеки трябва да е минал такъв курс, за да няма извинение, а смятате ли, че ще можете сами да си помогнете сами при спешна ситуация? :?
mimeto90

Re: Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Мнениеот draga.mihova » 09 Сеп 2014, 21:52

Дори не съм се сещала за това, ами мисля, че е добре да се изкара подобен курс и да се пресява на няколко години например, но по-лошото е, че нашата психика не работи като на останалите, т.е. по-скоро бихме подминали човек в беда, от колкото да звъннем един телефон!
draga.mihova

Мнениеот Rali_hr » 25 Фев 2015, 13:23

Да си призная не съм много запозната, имам някои общи познания какво трябва да се направи в спешни случаи, но далеч не се смятам за компетентна. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 25 Фев 2015, 13:57

Минават се разни курсове, при които можете да се понаучите на разни неща, но все пак малко са хората които биха реагирали наистина адекватно при някакъв спешен случай.
Аватар
Snejna

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Фев 2015, 16:15

Да си призная не съм особено на ясно! По-скоро нямам никаква представа де, надявам се да не ми се случи, имам някакви малки познания, но само толкова.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 25 Фев 2015, 16:34

Наясно съм толкова, колкото са ме научили от бЧК-то на курса по курмуване, сиреч не особено много. :(
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 25 Фев 2015, 17:12

Знам как да помогна на човек, ако е припаднал да речем, но само толкова. Имам и някакви познания, какво да правя, ако съм затрупана под сграда. :mrgreen:
Аватар
Anka

Мнениеот Локумът » 27 Фев 2015, 22:43

Признавам си, че нямам особено големи познания, да не кажа никакви. Много бързо се шашкам аз, въпреки че като мъж трябва да се държа по-сериозно, но не ми се получава. :(
Аватар
Локумът

Мнениеот Kaya » 01 Мар 2015, 11:22

Само можем да се надяваме, че нищо лошо няма да ни се случи, аз не знам как бих дала спешна помощ в различни ситуации. :cry: :cry:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Anka » 04 Мар 2015, 18:04

Локумът написа:Признавам си, че нямам особено големи познания, да не кажа никакви. Много бързо се шашкам аз, въпреки че като мъж трябва да се държа по-сериозно, но не ми се получава. :(

Наистина не е мъжествено, но повечето мъже май са такива, че много бързо се паникьосват, но иначе, ако някой пита вие сте силния пол. :mrgreen:
Аватар
Anka

Следваща

Назад към Общи здравни теми