Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот MollyDolly » 15 Сеп 2014, 14:00

Скоро прочетох за едно проучване, което бяха публикували тук, че българите имаме лоши хранителни навици. Казано честно това може да се установи само като погледнеш дебеличките дечица, които жужат около училищата.

От друга страна в момента около мен има много майки като мен, които се стараят да хранят децата си по максимално добър за тях начин, по възможност изцяло вкъщи, с неща, които са домашно приготвени.
И все пак не мога да преценя дали ние, българите имаме лоши хранителни навици.
image.jpg
image.jpg (89.08 KiB) Прегледано 898 пъти
убедена съм, че поне два пъти в седмицата в българските домове може да се види подобен обяд като от картинката, като става въпрос за деца, които са големи, ходят на училище с работещи родители и т.н.

Вие смятате ли, че имаме лоши хранителни навици, дали ги предаваме на децата си или пък се получаваме от тях като не пропускаме закуската и намаляваме количеството храна за вечеря? :?
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот franky » 15 Сеп 2014, 14:03

Според мен, по-скоро предаваме лошите си хранителни навици и угаждаме на децата да ходим в Мак Доналдс, не за да ядем, а да се позабавляваме, да кажем, въпреки че има и семейства, които правят вечерите си именно там, този западен, изкривен модел, който вече не би трябвало да вилнее с такава сила, там където е започнал, тук едва ли не си е чист закон :(
franky
 
Мнения: 395
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот ivoblinc » 15 Сеп 2014, 18:42

Например нямам навика да ям в МакДонълдс, просто защото по мое време това не съществуваше като опция и сега аз не го приемам като такава, поради тази причина дори не ми е и хрумвало да заведа си там, не че бих го направил... :| надявам се да съм предал само добрите страни на хранителните си навици :mrgreen:
ivoblinc
 
Мнения: 223
Регистриран на: 23 Окт 2013, 12:28

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот black » 10 Май 2016, 13:02

Мисля, че по-голямата част от българите имат много лоши хранителни навици - нездравословна храна, вечер много късно се вечеря, прекалява се с пиенето на алкохол и газирани напитки . Това са все лоши навици.
black
 
Мнения: 441
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:43

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Май 2016, 14:12

Не мисля, че ще е лошо, ако някой път имаме лоша вечеря, но е друго да се стремим към здравословното. Все пак не мисля, че все още ние самите сме доживели до времето с правилната храна, наиситна навиците са ни такива - изяж си всичко, хапни си първо, второ, че и десерт, хапни си сладичко, на ти бабо вафла, кво ще му стане и "за тея пари можеш да му купиш нещо за ядене". :lol: :lol: :lol: Ето това са нашите навици! :)) С тези навици сме израснали ние самите и сега от време на време имаме проблясъци, които по някакъв начин вкарваме във възпитанието на децата си, ни по-скоро децата на нашите деца , може би ще успеят да се откъснат от българското чревоугодничество.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот mix_twix » 10 Май 2016, 15:11

Мдам, азне мисля, че изобщо имаме за едно нещо добър и правилен хранителен навик, всичко при нас е страхотия. Точно така сме научени, да не се изхвърля нищо, всичко да се изяде, всичко да се прибере, всичко да свърши, и разбира се да си ядем хляба с яденето! :mrgreen:
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот penelopa » 10 Май 2016, 15:17

Грехота е да се хвърля ядене, но поне можеш да съобразиш колко да сготвиш, за да не се налага после да отива в коша за боклук. Има вече и доста хора, които внимават какво ядат и как го ядат. Поне информация колкото искаш и който иска да си промени лошите хранителни навици ще разбере как да го направи. Стига желание и постоянство да има. Да караш по инерция е по-лошото.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот Янислава » 05 Фев 2019, 15:10

По принцип българската кухня е хубава и разнообразна. Но напоследък сякаш наистина има една тенденция на "поамериканчване", което не е за хвалене. Все повече боклуци се ядат, купуват се джънк и пакетирана храна.
Янислава
 
Мнения: 10
Регистриран на: 05 Фев 2019, 12:25

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот ivan.stoqnov » 05 Фев 2019, 18:57

У дома цял живот сме пропускали закуската от вечно тичане насам-натам. Спомням си, че майка ми имаше време да приготвя това хранене само през почивните дни. За късното ядене пък, какво да ви кажа, като няма как като сме на работа до 18 ч да вечеряме преди това... Кога ще се върне жената или мъжът от работа, че да почне да готви, че и на време да се изяде. Единствения вариант за това е да се ядат полуфабрикато или да се яде навън. Който ми казва, че може да се справи с цялото туй тичане ще му кажа евала.
Вариантът да се готви събота и неделя повече храна също не е приложим в нашето семейство, тъй като и двамата с жена ми трябва да си вземем храна за следващия ден за работа. Здравословно или не у нас не се вечея преди 21 часа и закуската е мираж.
Сега почнаха много да се вманиачават хорта и сами на себе си вредят. Слушайте повече нуждите на тялото си и ще бъдете много по-добре. Движете се повече, ходете сред природата, не стойте затвотени у дома независимо какво е времето навън... Аз имам колежки на които децата на спират да боледуват и как няма те не са си подали носа навън. Ското ми попадна някъде една реплика, преди децата в 1 клас можеха сами да си ремонтират колелетата, сега не излиазт навън щото им тече носа. :lol:
ivan.stoqnov
 
Мнения: 361
Регистриран на: 29 Юни 2018, 11:46

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

Мнениеот Rainy mood » 08 Фев 2019, 16:12

Вкъщи се стараем да се храним поне разнообразно. Е, понякога ядем и боклуци, ама гледаме да не е често. Покрай някой хубав филм се изкушаваме с чипс, кока кола и т.н. Но и винаги вкъщи се ядат салати, плодове, ядки и основно си готвим сами храната.
Rainy mood
 
Мнения: 39
Регистриран на: 08 Фев 2019, 10:53

Следваща

Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта