iwoni написа:Може би е била здравословна допреди 30-40 години, сега не знам колко е такава. И рибиците, и рибата някога са били по-други . Някога са използвали мас от прасето и доста по-здрави са били от нас.
Yunona написа:iwoni написа:Може би е била здравословна допреди 30-40 години, сега не знам колко е такава. И рибиците, и рибата някога са били по-други . Някога са използвали мас от прасето и доста по-здрави са били от нас.
Да, използвали са мас, но колко? Нека не забравяме, че нашите деди са спазвали строго християнските правила за хранене. А те включват... пости :) Коледни и Великденски (по 6 до 8 седмици), Петровски, Богородични. А през останалото време се е постило в сряда и петък. Около 200 дни в годината се събират, през които хората са се хранили "веган". Там трябва да търсим истината за дълголетието на нашите баби и дядовци :)
Ваня Стойчева написа:Наистина през повечето време са се хранили главно с плодове и зеленчуци и зърнени култури, докато сега ядам месо всеки ден. Следваме си пак нашите традиции за хранене, но следваме тези с месо, рядко ядем без месце. А то в него лошо няма, лошото е когато се комбинира с доста хлебец и картофки.
annydance написа:Вярно, че съдя по себе си и близкото ми обкръжение, но не смятам, че се яде всеки ден месо от българите. Има такива, които не могат, ако на масата им няма мръвка, но повечето не го правят това. Може да не е причина здравословното хранене, а липсата на пари при някои. На по-младите им се наби в главата май, че купените салами и подобни не са за предпочитане.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта