Всички знаем, че нашите прабаби и дядовци са достигали дълбоки старини преди да напуснат този свят и една от причините това да е било така е качестваната храна, която са приемали!
Попадна, обаче, на една класация и нашата кухня не спада сред една от най-здравословните, тъй като продължителността на живота на хората тук, не може да се равнява на тази в Япония и дори Франция, но това прави ли кухнята ни по-малко здравословна?
Не съм особено убедена в това, само като се сетя какви проблеми имат японците със замърсяванието във въздуха, съответно пак всичко опира до здравословната кусня, тъй като замърсяването на въздуха не променя средната продължителност на живота им, тя си остава в пъти по-висока от тази в България! Като малка вметка е тази снимка, която ни показва една от благинките на българската кухня, а именно пръжките! Все пак това си е мое мнение, затова се допитвам и до вас, може ли и нашата кухня да се нареди сред тези, които се считат за най-здравословни?!