Кои храни не трябва да съхраняваме в хладилник?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Кои храни не трябва да съхраняваме в хладилник?

Мнениеот Pipilota » 19 Авг 2015, 09:18

Е натопени не съм си ги слагала в хладилника, държа ги в пакетчета и пак са свежи дълго време.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот lussy » 19 Авг 2015, 10:42

Pipilota написа:Е натопени не съм си ги слагала в хладилника, държа ги в пакетчета и пак са свежи дълго време.

Ами не зная как е при вас, но вкъщи не се задържат много дълго зелени подправки, общо взето една връзка магданоз, например се унищожава за ден-два, зависи какво приготвям ;) а и купувам по малко точно с тази цел :idea:
lussy

Мнениеот Грохот » 21 Авг 2015, 11:48

Последно къде си държите хляба, понеже имаше някаква дилема тука преди време, аз не виждам причина като цяло да не е там...
Грохот

Мнениеот kauda » 28 Окт 2016, 12:53

Грохот написа:Последно къде си държите хляба, понеже имаше някаква дилема тука преди време, аз не виждам причина като цяло да не е там...

Аз сиг о държа в торбичката, от която го купувам и го слагам на масата в кутия за хляб, или само в торбичката. Лятото,а ко е много горещо го прибирам в хладилника, защото наистина се разваля, особено, ако е оняденшен. ;)
Аватар
kauda

Мнениеот Harmony » 28 Окт 2016, 13:25

Лятото аз си държа доматите в хладилника, така повече се запазват според мен. Когато съм ги държала извън хладилника, по-бързо се развалят. Не слагам в него такива храни, които няма как да се съсипят като мед или лук. Само зеленият лук го държа на студено.
Аватар
Harmony

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Окт 2016, 14:15

Harmony написа:Лятото аз си държа доматите в хладилника, така повече се запазват според мен. Когато съм ги държала извън хладилника, по-бързо се развалят. Не слагам в него такива храни, които няма как да се съсипят като мед или лук. Само зеленият лук го държа на студено.

То иа з така процедирам, не знам как може да с едържат доматите извън хладилника, след като толкова бързо се развалят. Всичко слагам в хладилника и дори се съхранява с месеци, чушки да речем, спокойно могат да изкарат и 2 -3 месеца в хладилника само като леко омекнат.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 28 Окт 2016, 15:52

Никога не съм ги делила, горе долу се съобразявам и с положението им в магазините, ако нещо е било там в хладилник и аз го слагам в хладилник :) Плодовете и зеленчуците задължително
Аватар
Mon_ton

Мнениеот roksana » 31 Окт 2016, 10:59

За бананите съм чувала, че не трябва да се държат в хладилника, но през лятото отвън като стоят много бързо потъмняват и се развалят. Затова ги държа в хладилника. Зимата повече издържат, но пак си ги слагам там.
roksana

Мнениеот bojo_kolev » 04 Ное 2016, 09:58

Бананите и в хладилника си потъмняват. От плодовете аз май само ябълките не държа в хладилника. Продуктите не са много трайнир хлябът лятото ако не го сложа в хладилника, на следващия ден вече не става за ядене от плесен.
bojo_kolev

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи