С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: С какъв крем приготвяте бисквитената торта?

Мнениеот Snejna » 24 Юли 2015, 08:09

Да, всичко е заради оцветителите, сег аимам един пакет натурално нишесте у нас, чудя се колко ли Е-та има и други ненужни съставки, после ще го погледна! :x
Аватар
Snejna

Мнениеот Yunona » 27 Юли 2015, 22:19

Локумът написа:
Slavena написа:Правя го само с нишесте, направено с вода, става най-вкусна :)

И аз така си я харесвам най-много, това си е яката обикновена бисквитена торта, не мога да я възприема с някакви сложни и скъпи кремове, не ми е вкусно!

Не мога да разбера какво му е вкусното на бисквити (основно от брашно), съчетани с нишесте, сварено с вода (т.е. фино брашно с вода). Тя цялата торта е брашно, вода и захар!

Аз обичам бисквитената торта с млечен крем с нишесте или класическия крем ванилия - мляко, жълтъци, захар и ванилия. Понякога добавям настърган шоколад, понякога -стафиди, понякога - пресни плодове, например банани, ягоди, малини :)
Yunona

Мнениеот Jully » 28 Юли 2015, 05:41

За мен бисквитената торта е съвсем проста торта, не ми харесва бисквитена торта "напудрена" със някой страхотен крем, просто ми е странно. :) Затова я избягвам, предпочитам домашна торта. ;)
Аватар
Jully

Мнениеот julianne » 28 Юли 2015, 11:26

Мисля си, че си падате по гадната бисквитена торта в онзи стар вариант само и единствено от някаква носталгия по изминалите времена, аз поне нищо вкусно не намирам в нея :| Разбира се, че вкъщи правим, но то по-често е някои от вариантите на Yunona :idea:
julianne

Мнениеот Jully » 08 Сеп 2015, 13:46

julianne написа:Мисля си, че си падате по гадната бисквитена торта в онзи стар вариант само и единствено от някаква носталгия по изминалите времена, аз поне нищо вкусно не намирам в нея :| Разбира се, че вкъщи правим, но то по-често е някои от вариантите на Yunona :idea:

Моля ти се, не прави толкова смешни заключения, някой му липсвало онези времена, не го обръщай на комунизъм и подобни заключения, никой не те праща в Корекома. :!: :!: :!: :!:
Аватар
Jully

Мнениеот Anka » 08 Сеп 2015, 13:52

Jully не се ядосвай, не знам защо ако някой не харесва нещо, то е необходимо да каже на останалите колко са прости или да им изнамери причината да са на грешното за него мнение. Аз също харесвам обикновената тортичка с нишесте, това съм запомнила от детството и страшно много ми харесва. Яла съм с млечен крем и определено не ми беше толкова вкусна, така че всеки има право на мнение и вкус!
Аватар
Anka

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Сеп 2015, 14:52

Не се бийте хора, нека да си ядем като от времето оно, ех една бисквитена торта сега да ми дадат с чаша истинска боза, а пак да точа лиги по комунистическите времена, нека бе нека!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 08 Сеп 2015, 15:03

Леле, каква дискусия е станала тук заради нещо толкова простичко като бисквитената торта :)
Съжалявам, ако съм засегнала някого. Аз говорех за себе си, пораснала съм в соц времената (вече съм почти на 43 :) ), но никога не съм яла в детството си бисквитена торта с крем нишесте с вода... И майка ми, и баба, и лелите ми - всички приготвяха нишестения крем с мляко...
За първи път опитах тортата с воден крем у свеки и ми се видя страшно безвкусна и блудкава. А и съдържанието наистина не вдъхновява - само празни калории. Не бих нахранила децата си с това...
И все пак - нека всеки я яде както иска. За вкусове не се спори :)
Yunona

Мнениеот silver933 » 08 Сеп 2015, 15:59

ВМесто да се карате, може всички да ми направите по една торта и да я донесете да дегустирам, после ще ви кажа коя е най-вкусна, коя става за корекома и коя по-скоро за сладкарница Балкан! :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Lisica » 09 Сеп 2015, 16:26

Ядох една бисквитена торта от леля ми с маскарпоне и какво ли не, б еше страхотна, но е по-скоро за повод, излиза скъпо, ако някой иска рецепта ще я дам ;)
Аватар
Lisica

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети