Застраховките Живот - търся мнение за ефективността им!

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Застраховките Живот - търся мнение за ефективността им!

Мнениеот viking » 03 Окт 2014, 13:48

Снощи обсъждахме с баща ми застраховката му Живот, която изтича след няколко месеца. Реши, че ще е добре да си направя и аз такава, тъй като детето е още малко и тези пари ще ми дойдат добре след време, още повече, че съм млад и условията били по-изгодни! :?

Доста съм объркан, затова исках да чуя различни мнения от вас как стоят нещата със застраховките Живот, къде е измамата в цялата схема, :?: :? в крайна сметка каква е ефективността им и дали наистина може да порасне нещо стабилно от това :?
life-insurance.jpg
life-insurance.jpg (10 KiB) Прегледано 2618 пъти
Баща ми много ми нахвали неговата брокерка към Алианц, тъй като е услужлива жена, помага му за всяка неяснота и т.н.

В крайна сметка, това им е и работата, така че не може да се съди по това за ефективността на тези застраховки! Надявам се да чуя колкото се може повече мнения, за да разбера до колко мога да вярвам на ефективността на застраховките Живот!
viking
 
Мнения: 243
Регистриран на: 27 Май 2014, 10:29

Re: Застраховките Живот - търся мнение за ефективността им!

Мнениеот zheleva212 » 03 Окт 2014, 13:52

И аз останах без забележки към тях, по този начин успях да събера пари на децата, за да ги изпратя да учат, където сметнаха за добре и съм щастлива от факта, че не ми се е налагало да ползвам за здравето си от тези пари и моята брокерка беше такава - много услужлива, идваше от работното място да взима вноската, тъй като работното ми време съвпадаше с тяхното, но познавам и хора изпатили си от застраховки Живот
zheleva212
 
Мнения: 383
Регистриран на: 20 Ное 2013, 16:51

моето мнение за застраховките Живот

Мнениеот varlam » 05 Окт 2014, 11:37

Застраховката Живот е една много популярна идея, но бъдете много внимателни какво точно подписвате и на кого поверявате парите си, защото:
- Само по себе си, тя не е нищо повече от дългосрочен банков срочен депозит с много сериозни условия, дълъг срок и условия, които ви пречат импулсивно да се откажете /както импулсивно сте се съгласили/. За 25 години обаче много неща могат да се променят, а сериозната сума, която са ви обещали че ще получите да е равносилна на един сандвич. Това вече сме го гледали.
- Не се поддавайте на обясненията за компаниите,както и за това, че са непоклатими и велики международни колоси. Всяка компания в отделната страна е самостоятелно юридическо лице и колабира ли тя, централата в САЩ или Германия просто си измива ръцете. И пиете една студена вода. Леко кисела.
- Банков срочен депозит за 20 години плюс...нито банката, нито застрахователната компания могат да ви гарантират, че ще сте на твърда и положителна печалба. И банката и застрахователите зависят от притока на пари след вашето участие, за да могат да платят, защото вашите пари са покрили по-стари дупки. Каквото и да ви говорят за сигурност, инвестиции и други приказки, не го вярвайте. Чиста пирамидална схема.
- Много внимателно гледайте полицата и условията, които подписвате. Класическата застраховка живот покрива загуба на живот...но при злополука. Тоест, ако преживеете катастрофа, но починете на улицата след 30 минути от инфаркт...на ръба сте да не влезете в условията за покритие. Внимателно прегледайте какво означава злополука според условията на съответната компания. Най-често ви заблуждават, че на базата на смъртен акт безусловно се изплащат парите, но това не е така. Малкият текст, малкият...
- Ако пък покриват заболявания, сумите са такива, че покритието на едно заболяване и рисковете от него ви струват десетки пъти повече от обичайните 50-100 лева на месец, колкото са обичайните застраховки живот. И не са от спестовен характер, който и при другата е илюзорен.
- В крайна сметка, ако сте решили, че има шанс да загинете от пожар, наводнение, катастрофа, гръмотевица или което се води злополука според компанията, добре са ви заварили. Важното е да умрете веднага, защото ако оживеете, разправиите започват. Те традиционно не покриват разходи за лечение, така че, пред тях сте изправени вие.
varlam
 
Мнения: 205
Регистриран на: 08 Апр 2011, 15:55


Назад към Социални дейности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта