Как почиствате фурната без силните препарати?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как почиствате фурната без силните препарати?

Мнениеот MerryPop » 06 Окт 2014, 15:24

Имам специален препарат, който разтваря мазнини, ползвам го в много редки случаи, но те са истинско мъчение, въпреки чудесния ефект! :evil:

Този препарат е доста гъст, а трябва да има хубав слой, за да покрие повърхността, след което да се изчисти лесно, но става с твърде много пяна. :( Освен всичко тези препарати са ужасно силни и ми се е случвало да изгарят кожата ми на няколко места. :(

Опитвам се да пазя чиста, колкото е възможно фурната, но все пак се цапа и когато дойде момент, в който трябва да я почистя тръпки ме побиват! :evil: Не става чак толкова мръсна,
oven.jpg
oven.jpg (35.65 KiB) Прегледано 3630 пъти
но има слой, който трябва да се премахне!
Искрено се надявам да ми дадете съвети как бих могла да я почиствам без да изгарям кожата си за пореден път със силни препарати! Имат ли някаква алтернатива? :?
MerryPop

Re: Как почиствате фурната без силните препарати?

Мнениеот maminka » 06 Окт 2014, 15:27

аз нали много си уважавам комбинацията сода с оцет и точно поради тази причина спрях да ползвам препарати като този, който описваш ти! След като размеся содата и оцета с малко по твърда гъба търкам и най-старите наслоявания, дори изчезват, а ако имаш време и не ти се търка, може да оставиш така нанесена содата с оцет и след 15 минутки да изчистиш - супер е!
maminka

Мнениеот mangusta » 16 Окт 2014, 16:55

аз чистя фурната само с оцет, със сода много мразя да чистя каквото и да е, понеже малките гранулки винаги остават по повърхността, дори и да не са много, то пак си стържат ужасно ме изнервя. С оцета ефекта е същият и употребата - нанасяш, изчакваш, след това на спокойствие си измиваш без да се страхуваш, че ще се изгориш дали от фурната или от препарат!
mangusta

Мнениеот Lollipop » 24 Ное 2014, 10:30

Не съм пробвала с оцет и сода и друг път съм чувала,че е много ефикасна комбинация, но не съм пробвала.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lyomi » 04 Окт 2016, 15:55

Аз разтварям малко сапун или веро във вода, намазвам фурната и я включвам на 120 градуса за половин час. Като поизстине малко я почиствам, мазнините по-лесно се махат.
Lyomi

Назад към За дома – съвети и идеи