Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Съхраняването на лук – как става?

06 Окт 2014, 16:50

Дори и два дни да постои лука вкъщи и започва да омеква и да се разваля :( работата е там, че когато го купя уж е свеж, въпреки, че и в магазина виждам как някои глави са започнали да омекват и да се втечняват :|

Не разбирам какво не правя както трябва, но ако е останала някоя глава лук повече от 4-5 дни вкъщи е станала на каша отвътре, въпреки че отвън изглежда ок. Как съхранявате лука, така че да си стои свеж като този :?
onions.jpg
onions.jpg (18.41 KiB) Прегледано 584 пъти
Дали е по-добре да се съхранява в хладилник или там заради влагата, която има ще се вкашва по-бързо? :? Къде и в какво съхранявате лука, за да стои свеж?

Re: Съхраняването на лук – как става?

06 Окт 2014, 16:54

Като начало, не смятам, че е добре да го купуваш от магазин, по-добре отиди на малко пазарче, от където можеш да си избереш добра стока, оглеждай главичките да нямат наранявания и ги стискай, трябва да са достатъчно твърди! Аз ги държа в хартиен плик и нямам грижи по повече от седмица понякога застоява!

Re: Съхраняването на лук – как става?

28 Ное 2014, 17:25

Аз го слагам в мрежеста торбичка, или направо в кашон или картонена щайга, общо взето всичко такова върши работа да може да диша зеленчука :)

Re: Съхраняването на лук – как става?

02 Яну 2019, 13:54

Режа толкова, колкото ми е нужно. Другото във фолио и в хладилника.
Ако става дума принципно - просто на хладно и проветриво място.
Добави отговор
Отиди на страница: