По какви начини може да се приготви тиквата?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

По какви начини може да се приготви тиквата?

Мнениеот Ginger » 07 Окт 2014, 15:41

Не мога да накарам никой в обкръжението ми да се докосне до тиква по никакъв повод, а е толкова полезна и вкусна! :?

Има едно "обаче" в цялата работа - приготвям я само печена, тъй като не зная по какъв друг начин може да се приготви и то да е вкусна, може би с добавка към нещо :?
Скоро видях в интернет като идея ето тези сладки тикви,
Pumpkin.jpg
Pumpkin.jpg (30.78 KiB) Прегледано 745 пъти
който в комбинацията с шоколад и бонбонки, предполагам могат да бъдат добра комбинация на вкус! Разбира се големият проблем е как да направя самите тикви от тиква :?

Моля ви да ми помогнете в различни идеи за приготвяне на тиква, тъй като единственият начин за приготвяне вкъщи е печена с малко захар ;) смятах го за най-вкусен, но явно не се оказва точно така!
Ginger

Re: По какви начини може да се приготви тиквата?

Мнениеот M.Tasheva » 07 Окт 2014, 15:48

Синът ми много обича рачел, но никога не съм знаела как да го приготвям, а и е адски сладък и се хапва по малко, икономичен е и не купуваме често. Иначе има доста видове тиквеници с различни добавки, които можеш да приготвиш, също така тук съм чела за някакви тиквени палачинки със карамел, мисля, че биха им допаднали! ;)
M.Tasheva

Мнениеот Tatiana » 07 Окт 2014, 21:44

Рачел от тиква
Около 3кг тиква
1кг захар
нарязвате обелвате и изчиствате тиквата.Надробявате я на дребни парченца,които поставяте във вар/една шепа вар се
разбива във вода-около 4 литра.Оставя се да се утаи след което се отсипва водата,като утайката остава на дъното.
Парченцата тиква се потапят във варливата вода за половин час.В две чаени чаши вода се изсипва захарта и се поставя на котлона да ври 15-20 мин.Сиропа може да се ароматизира с канела или карамфил.След като се извади тиквата от варта се измива със студена вода и се оставя да се отцеди водата,след което се поставя в сиропа и се вари до готовност на тиквата/започва да става прозрачна/Рачелът ви е готов.Топъл го разливате в бурканчета,затваряте и обръщате с капачката надолу.След като изстине ДОБЪР АПЕТИТ.Ще се радвам ако съм успяла да помогна.
Tatiana

Мнениеот MollyDolly » 08 Окт 2014, 10:36

Tatiana написа:Рачел от тиква
Около 3кг тиква
1кг захар
нарязвате обелвате и изчиствате тиквата.Надробявате я на дребни парченца,които поставяте във вар/една шепа вар се
разбива във вода-около 4 литра.Оставя се да се утаи след което се отсипва водата,като утайката остава на дъното.
Парченцата тиква се потапят във варливата вода за половин час.В две чаени чаши вода се изсипва захарта и се поставя на котлона да ври 15-20 мин.Сиропа може да се ароматизира с канела или карамфил.След като се извади тиквата от варта се измива със студена вода и се оставя да се отцеди водата,след което се поставя в сиропа и се вари до готовност на тиквата/започва да става прозрачна/Рачелът ви е готов.Топъл го разливате в бурканчета,затваряте и обръщате с капачката надолу.След като изстине ДОБЪР АПЕТИТ.Ще се радвам ако съм успяла да помогна.

Много съм благодарна за рецептата, но тиквата, когато стане прозрачна, остава ли така хрупкава и едновременно сварена или не може и двете :?
MollyDolly

Мнениеот Krum » 24 Юли 2015, 16:32

Много обичам да пия сок от тиква , тъй че пробвай, може да направиш и пай, правил съм палачинки от тиква. :)
Аватар
Krum

Назад към Рецепти и полезни съвети