Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

Мнениеот bojo_kolev » 14 Окт 2014, 12:39

Привет, хора!
До сега не съм писал в този раздел, за съжаление ми се наложи :| Никога до сега съм нямал киселини, но от известно време май се появиха, не мога да преценя, но всички ми казват, че е точно това!

Появяват най-късно до час след хранене и за около час отминават. От два дни съм само на варени картофи със зехтин, дори не е и салата - без лук. Имам чувство, че от всичко друго ми се появяват :(
Последната седмица бях така за всичко,
AcidReflux.gif
AcidReflux.gif (44.88 KiB) Прегледано 2013 пъти
което ми предлагаше приятелката ми да сготви, не зная от какво да се пазя, затова започнах да хапвам отделни неща по малко и често, за да разбера как ми действат. :idea: В крайна сметка не успях да установя!

Не зная от какви храни да се пазя и какви храни могат да ми повлияят добре освен картофите! :? Много се надявам някой да ми даде съвет как да се боря с киселините и от какви храни да се пазя!
bojo_kolev

Re: Киселини след хранене – от какви храни да се пазя?

Мнениеот dejavu » 14 Окт 2014, 12:44

Според мен е редно да намериш причината за киселините, а след това да се опиташ да се справиш с тях. Хубаво е, че си започнал диета, скоро четох някъде, че освен солидните ограничения е добре да се пие вода със сода по време на хранене, колкото и да го смятат за мит това, явно истината е, че помага! :roll:
dejavu

Мнениеот Ginger » 27 Окт 2014, 16:16

В такъв случай мисля, че трябва да се хапват основно алкални храни, често и по малко, така или иначе при смяната на сезоните това е нещо нормално ;) и пролетта е възможно да се получи, ако сега отмине без хапчета :|
Ginger

Мнениеот dve_sledi » 28 Окт 2014, 15:20

Погледни тази статия http://www.daoin.com/feeding.php Има таблица, която ще ти помогне да се ориентираш в това, кои храни са с по-високо алкално и кои - с киселинно съдържание. Избягвай киселинните, или поне прави така, че в менюто ти да преобладават алкалните. Успех!
dve_sledi

Мнениеот bojo_kolev » 28 Окт 2014, 15:54

Адски съм ви благодарен, със сигурност ще следя по-строго киселинността на храната, таблицата доста ми помогна! :) Все пак поемам и други предложения - каквито кажете! :)
bojo_kolev

Мнениеот dve_sledi » 28 Окт 2014, 16:39

Понеже имах сериозен проблем, породен от киселините, бих те посъветвала да отидеш на лекар, направи си някакви изследвания да се види какъв точно е проблемът ти. На мен ми изписаха Пулсет 40мг. Откакто го пия, нямам проблем с киселините, но и много внимавам с какво се храня, мога да кажа, че тотално промених хранителните си навици и се отказах от доста неща в името на здравето си.
dve_sledi

Мнениеот nadqta » 29 Окт 2014, 11:32

dve_sledi написа:Понеже имах сериозен проблем, породен от киселините, бих те посъветвала да отидеш на лекар, направи си някакви изследвания да се види какъв точно е проблемът ти. На мен ми изписаха Пулсет 40мг. Откакто го пия, нямам проблем с киселините, но и много внимавам с какво се храня, мога да кажа, че тотално промених хранителните си навици и се отказах от доста неща в името на здравето си.

Преди време и аз имах подобни проблеми, но успях само с диета да се справя, не намерих за необходимо да пия излишно хапчета, плюс това не бяха предписани от специалист, а от ДжиПи-то :idea: Както и да е, мисълта ми беше, че е добре човек да се храни с подобен баланс и без да има проблеми :!:
nadqta

Мнениеот Kaya » 15 Ное 2014, 18:44

Черния пипер много повлиява появата на киселини, избягвайте го като подправка,особено ако имате "криза",както сте били през седмицата. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Pipilota » 28 Ное 2014, 16:21

Много е неприятно да имаш киселини, не се ли усещаш кои храни ти влияят повече и кои по-малко, ако трябва спри да слагаш подправки и редувай за да разбереш може те да ти влияят.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Krum » 08 Дек 2014, 15:43

И аз страдах от киселини, свалих малко килограми, подобрих си живота и не се ограничавам, но не ям боклуци, е вече нямам проблеми с корема, най-важното, спрях да се тъпча, хапвам по малко и нямам проблеми :)
Аватар
Krum

Следваща

Назад към Домашен лекар