И черупките на яйцата ли могат да бъдат полезни? За какво ги ползвате?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

И черупките на яйцата ли могат да бъдат полезни? За какво ги ползвате?

Мнениеот lussy » 15 Окт 2014, 16:00

Доста се изненадах, скоро прочетох статия за полезните свойства за черупките на яйцата! :o Оказва се, че това е едно от най-безвредните неща, които могат да поемат хора от всички възрасти. :!: С черупките на яйцата се оказва, че се поемат много повече от необходимите витамини и минерали, които всъщност пропускаме, а са ни необходими в храненето ни през деня! :idea:

И за да имат максимален ефект трябвало да се стриват в такова хаванче
eggshells.jpg
eggshells.jpg (17.05 KiB) Прегледано 1487 пъти
:? Надявам се да не съм чела от онези измислени статии, още по-силно се надявам някой да ги е използвал и да потвърди ефекта им :!:

Всъщност при какви болести биха били настина полезни черупките на яйцата и какво трябва да е тяхното приложение, как мислите? Дали ако се прекали опасността е по-голяма от това да не се приема въобще яйчена черупка?? :D
lussy

Re: И черупките на яйцата ли могат да бъдат полезни? За какво ги ползвате?

Мнениеот MollyDolly » 15 Окт 2014, 16:06

Не мисли, че това е била поредната глупава статия, когато по-голямото ми дете беше бебе имаха съмнения, че има рахит, за щастие се оказа, че всичко е наред, но една майка, на която детенцето беше болно ми препоръча измита яйчена черупка вряла 5мин във вода, стрита на прах в съвсем малко количество :!:
MollyDolly

Мнениеот Коцева » 20 Окт 2014, 17:01

Ами ако са от кокошките на баба ми, за да съм сигурна, че нямат салмонела, не ще мога да бъда убедена, но добре измити и стерилизирани, бих опитала да ги използвам, вярвам, че биха имали успех!
Коцева

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 10:55

Коцева написа:Ами ако са от кокошките на баба ми, за да съм сигурна, че нямат салмонела, не ще мога да бъда убедена, но добре измити и стерилизирани, бих опитала да ги използвам, вярвам, че биха имали успех!

Лошото е, че с кокошките на баба ти пак не можеш да знаеш дали нямат салмонела, предполагам, че нито кокошките,нито яйцата изследвате :?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 27 Яну 2015, 16:40

Черупките на яйцата съдържат много калций, но наистина си е опасно, по-добре е с купешки черупки, защото нямат 100% салмонела яйцата, но минус е, че не се знае кокошките с какво се хранят, за да снасят. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Pipilota » 28 Яну 2015, 10:42

Знам, че се дава прах от черупки на яйца, т.е. счукани черупки за подсилване на имунитета, но мен лично ми е странно да ги консумирам. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 28 Яну 2015, 14:39

:shock: :shock: :shock:
Направо съм изненадана и шокирана! Черупките на яйцата никога и през ум не ми е минавало, че могат да се използват за каквото и да е било! :shock:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 27 Окт 2015, 16:16

Elica написа:Черупките на яйцата съдържат много калций, но наистина си е опасно, по-добре е с купешки черупки, защото нямат 100% салмонела яйцата, но минус е, че не се знае кокошките с какво се хранят, за да снасят. :roll:

Като цяло май няма как да сме сигурни, остава рискът..
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 08 Яну 2016, 16:06

Kaya написа:
Elica написа:Черупките на яйцата съдържат много калций, но наистина си е опасно, по-добре е с купешки черупки, защото нямат 100% салмонела яйцата, но минус е, че не се знае кокошките с какво се хранят, за да снасят. :roll:

Като цяло май няма как да сме сигурни, остава рискът..

Ами уж поне имат някакви проверки, докато вкъщи това липсва.
Аватар
Elica

Следваща

Назад към Домашен лекар