Доматената супа - лек и наслада, а има ли разновидности?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Доматената супа - лек и наслада, а има ли разновидности?

Мнениеот niya_mazova » 16 Окт 2014, 11:13

Забелязала съм известна зависимост между боледуването при мен и доматената супа. Предполагам ми действа като пилешката, колкото и зле да се чувствам една доматена супа винаги ме вдига, а не мога да ви опиша насладата ми, само докато я готвя, а да не говорим докато я ям! :mrgreen: :) :)

Предполагам има разновидности на доматената супа. Доиска ми се да пробвам да експериментирам, виждала съм доста по-кремообразни разновидности от моята, като тази,
tomato-soup.jpg
tomato-soup.jpg (33.01 KiB) Прегледано 367 пъти
но не зная дали се сгъстява със сметана или просто с повече домати :?
Не зная дали има някакъв оригинал за доматена супичка, но аз добавям и едно - две дафинови листчета! Надявам се скоро да се сдобия с вашите разновидности за доматена супа и да започвам да я творя! :mrgreen: :) :)
niya_mazova

Re: Доматената супа - лек и наслада, а има ли разновидности?

Мнениеот Harmony » 16 Окт 2014, 11:19

ами аз правя доматена крем супа, но по-скоро е зеленчукова с повече доматки :D :D освен доматите, слагам малко пюре, чушки, морков, лук, чесън и след като сваля от котлона, за да е по-плътен вкусът слагам и сметана, след което пасирам ;) ;)
Аватар
Harmony

Мнениеот julianne » 22 Окт 2014, 10:25

Когато правя доматена супа, обикновено я пасирам и вместо сметана добавям сирене и евентуално кашкавал, а ако имаме и синьо сиренце натрошавам отгоре преди да сервирам, в такива случаи въобще не прибавям сол при приготвянето. Ако ми се занимава правя и крутони или препичам филийки с кашкавал, става мноого вкусно ;)
julianne

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Яну 2015, 14:32

Прилича ми на Гаспачо, но до май все си е доматена супа, само че с различно име, аз лично не си падам по такава супа ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 21 Яну 2015, 11:09

Изключително любимо хапване за лятото, особено мъжът ми страшно много я обича, но аз - не, като цяло не обичам домати :)
Аватар
Lollipop

Назад към Рецепти и полезни съвети