Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Юли 2015, 05:54
Локумът написа:Едно време съм пил домашна боза, ама тогава и от магазина беше друга!
Да, наситина беше друга!
А трайността на домашната боза колко време е, защото 5 литра боза надали се изпиват за ден-два!
24 Юли 2015, 06:53
Сигурно се консервира от кваса, щом след като се смеси ще стои поне 2 дена да се превръщав боза.
24 Юли 2015, 07:40
Не мисля че има нещо, което може да издържи повече от 4-5 дена, ако е домашно, както бозата.
27 Яну 2017, 18:07
Никога не съм пила домашна боза, мислех, че не може да се приготвя вкъщи

.
01 Фев 2017, 16:52
Бозата май се правеше от просо или бъркам нещо?
02 Фев 2017, 00:15
Захар, вода и брашно от просо - мисля, че това се забъркваше и се оставяше да ферментира. Но колко време нямам представа.
02 Фев 2017, 09:47
zagrijena написа:Захар, вода и брашно от просо - мисля, че това се забъркваше и се оставяше да ферментира. Но колко време нямам представа.
Точно, 1 ч.ч вода, 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно от просо се разбъркват и се оставят да ферментират за 1-2 дена. После 2 ч.ч. се запичат в тиган и като се охлади наливаме при него 5 л вода и бъркаме с миксер, за да няма бучки. Прибавяме 2 ч.ч. захар и завираме за 5-6 минути. Махаме от котлона после и оставяме да изстине. Добавяме първата смеска, закваската, и държим сместта на топло 2-3 дена, за да ферментира отново. После се съхранява в хладилника.
24 Мар 2017, 15:06
Аз си мислих, че бозата се прави с брашно, а тя се превила с просо, не мога да повярвам! бих пробвал да си направя, но в по-малки количества, не по 5 литра.
24 Мар 2017, 16:17
Дори не съм опитвала домашна боза, мислих си, че се прави от запечено брашно, а за ферментацията съм изненадана.;)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.